|
bučnega pireja |
|
rikote (sladke skute) |
|
jajci |
|
sladkorja |
|
nastrgane limonine lupinice |
|
moke |
|
margarine |
|
soli |
|
rjavega sladkorja |
bučni pire, sladka skuta - rikota, testo
Za testo najprej moko zmešamo s soljo in 1 žlico sladkorja, nato dodamo na kockice narezano margarino in jo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo od 2 do 3 žlice tople vode in zgnetemo v testo. Okrogel pekač namažemo z margarino in potresemo z moko. Vanj položimo razvaljano testo in odvečne robove obrežemo.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Bučni pire, skuto, jajci in 4 žlice sladkorja dobro zmešamo, nato primešamo še limonino lupinico. Nadev stresemo na testo in ga poravnamo, po vrhu potresemo rjavi sladkor. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno od 35 do 40 minut, da se testo zlato zapeče in nadev strdi. Pečeno pito postavimo na mrežico, da se ohladi, nato še mlačno ali hladno narežemo in postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.