|
bučnega pireja ( v sopari kuhane in pretlačene buče) |
|
moke |
|
rjavega sladkorja |
|
pecilnega praška |
|
sode |
|
cimeta |
|
sladkorja |
|
jajci |
|
soli |
|
kislega mleka |
buča, moka, sladkor
Pečico ogrejemo na 190 stopinj. V vdolbinice pekača za kolačke damo papirnate skledice ali vdolbinice namažemo z maslom. V eni skledi zmešamo moko, rjavi sladkor, pecilni prašek, sodo in cimet.
V drugi skledi penasto umešamo maslo, jajci, ščep soli in sladkor, nato primešamo bučni pire ter kislo mleko. Nazadnje z lopatico na hitro primešamo suhe sestavine in zmes razdelimo v vdolbinice pekača. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut.
Pečene kolačke zvrnemo iz pekača in preložimo na mrežico, da se ohladijo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.