zdravnik
Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih zdravnikov

sumi stanovanje xx
Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le obliž na rano

njena.si
njena.si njena.si
Dvobarvni mafini z bučo in čokolado

Čas priprave:

0 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Dvobarvni mafini z bučo in čokolado
Sestavine
Št. oseb
2 skodelici moke
sladkorja
rjavega sladkorja
pecilnega praška
sode
cimeta
soli
jajci
masla ali margarine
bučnega pireja
kislega mleka
kakava v prahu
čokolade v prahu
moke in malo masla za modelčke

Opis

testo, buča, čokolada

Priprava

Modelčke oziroma vdolbinice pekača za mafine namažemo z maslom ali margarino in potresemo z moko. Pečico ogrejemo na 180 do 190 stopinj.

V eni skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo, cimet in sol. V drugi skledi umešamo maslo ali margarino in sladkor, nato postopoma dodamo jajci in miksamo toliko časa, da je zmes rahla in penasta. Nazadnje postopoma primešamo moko.

Testo razdelimo, 2/3 primešamo bučni pire in 1/4 skodelice kislega mleka, preostali 1/3 testa dodamo kakav, čokolado in 1/4 skodelice kislega mleka

V vsak modelček damo najprej nekaj čokoladnega testa, nato dodamo še rumeno testo. Modelčke oziroma pekače damo v ogreto pečico in pečemo od 15 do 20 minut. Ko so kolački pečeni, jih zvrnemo iz pekačev in damo na mrežico, da se ohladijo.