|
2 skodelici moke |
|
sladkorja |
|
rjavega sladkorja |
|
pecilnega praška |
|
sode |
|
cimeta |
|
soli |
|
jajci |
|
masla ali margarine |
|
bučnega pireja |
|
kislega mleka |
|
kakava v prahu |
|
čokolade v prahu |
|
moke in malo masla za modelčke |
testo, buča, čokolada
Modelčke oziroma vdolbinice pekača za mafine namažemo z maslom ali margarino in potresemo z moko. Pečico ogrejemo na 180 do 190 stopinj.
V eni skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo, cimet in sol. V drugi skledi umešamo maslo ali margarino in sladkor, nato postopoma dodamo jajci in miksamo toliko časa, da je zmes rahla in penasta. Nazadnje postopoma primešamo moko.
Testo razdelimo, 2/3 primešamo bučni pire in 1/4 skodelice kislega mleka, preostali 1/3 testa dodamo kakav, čokolado in 1/4 skodelice kislega mleka
V vsak modelček damo najprej nekaj čokoladnega testa, nato dodamo še rumeno testo. Modelčke oziroma pekače damo v ogreto pečico in pečemo od 15 do 20 minut. Ko so kolački pečeni, jih zvrnemo iz pekačev in damo na mrežico, da se ohladijo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.