|
zmehčanega masla ali margarine |
|
sladkorja |
|
jajc |
|
moke |
|
pecilnega praška |
|
soli |
|
jagod belega in črnega grozdja |
|
hruška ali jabolko |
|
sliv (lahko suhih in namočenih) |
|
moke |
|
sladkorja |
|
masla ali margarine |
maslo ali margarina, jajca, moka
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Tortni model namažemo z maslom in potresemo z moko. Grozdne jagode prepolovimo in odstranimo pečke. Hruško ali jabolko olupimo in narežemo na kocke. Slivam odstranimo koščice in jih narežemo na koščke. Iz 100 g moke, 60 g sladkorja in 80 g masla s prsti naredimo drobtinasto zmes.
Za testo v mešalni skledi penasto umešamo 250 g masla in 200 g sladkorja, nato med mešanjem postopoma dodajamo jajca in nazadnje še 250 g moke, ki smo jo presejali s soljo in pecilnim praškom. Testo damo v model in ga obložimo s sadjem ter potresemo z drobtinasto zmesjo.
Model postavimo v ogreto pečico in najprej pečemo 10 minut po spodnji strani, nato pa še 25 minut zgoraj in spodaj. Pečen kolač pustimo, da se ohladi, in šele nato ga narežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.