|
velikih breskev |
|
marelic |
|
jagod |
|
rdečega ribeza |
|
borovnic |
|
sladkorja v prahu |
|
rdečega preliva za sadne torte (želatina v prahu) |
|
belega vina |
breskve, marelic, jagode....
Vse sadje dobro umijemo in osušimo. Breskve narežemo na krhlje, marelice na koščke ali na četrtine, jagode prerežemo, ribez osmukamo z vejic. Sadje potresemo z 1 do 2 žlicama sladkorja, premešamo in razdelimo v kozarce ali skledice.
Preliv za sadne torte zmešamo s preostalim sladkorjem in 4 žlicami vode. V lončku zavremo 3 dl vode, vmešamo preliv, odstavimo in prilijemo vino. Ko se žele nekoliko ohladi, ga prelijemo po sadju in damo v hladilnik, da se vse dobro ohladi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.