Breskve z jagodičjem v želeju

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Breskve z jagodičjem v želeju
Sestavine
Št. oseb
velikih breskev
marelic
jagod
rdečega ribeza
borovnic
sladkorja v prahu
rdečega preliva za sadne torte (želatina v prahu)
belega vina

Opis

breskve, marelic, jagode....

Priprava

Vse sadje dobro umijemo in osušimo. Breskve narežemo na krhlje, marelice na koščke ali na četrtine, jagode prerežemo, ribez osmukamo z vejic. Sadje potresemo z 1 do 2 žlicama sladkorja, premešamo in razdelimo v kozarce ali skledice.

Preliv za sadne torte zmešamo s preostalim sladkorjem in 4 žlicami vode. V lončku zavremo 3 dl vode, vmešamo preliv, odstavimo in prilijemo vino. Ko se žele nekoliko ohladi, ga prelijemo po sadju in damo v hladilnik, da se vse dobro ohladi.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.