|
očiščene in na kockice narezane buče |
|
jabolčnega kisa |
|
sladkorja |
|
neškropljenih limon |
|
celih klinčkov |
|
sveže stisnjenega pomarančnega soka |
buča, limone, pomarančni sok...
V posodi zavremo kis in sladkor, dodamo limonino lupino, limonin sok in klinčke. Dodamo 1/3 na kockice narezane buče in delno pokrito kuhamo toliko časa, da postane steklasta. S penovko jo poberemo iz sirupa in razdelimo v kozarčke. Postopek še dvakrat ponovimo, da skuhamo vso bučo.
Sladkemu sirupu prilijemo pomarančni sok, prevremo. Nato sirup precedimo, nalijemo v kozarčke in jih takoj zapremo. Tako vloženo bučo lahko dodamo sadnim solatam, jo ponudimo k pečeni perutnini, hladni svinjski pečenki, različnim sirom in narezkom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.