|
čvrsta jabolka |
|
sladkorja |
|
jabolčnega kisa |
|
brusničnega džema |
|
posušenih brusnic za okras (po želji) |
|
cimet |
Osvežilna in lahka sladica
Jabolkom s posebnim nožkom izrežemo peščišče, nato zgornji del jabolk olupimo. V primerno veliko posodo nalijemo za 3 prste vode, dodamo sladkor in kis.
Jabolka z olupljeno stranjo obrnjeno navzgor položimo v vodo, dodamo posušene brusnice, zavremo in pokrito kuhamo toliko časa, da se jabolka skuhajo, vendar ne začnejo razpadati.
Kuhana jabolka poberemo iz vode in jih pustimo, da se ohladijo. Na vrh vsakega damo žlico brusničnega džema in okrasimo z odcejenimi prekuhanimi brusnicami z malo cimeta.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.