Bučke, polnjene z zelenjavnim rižem

Čas priprave:

55 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Bučke, polnjene z zelenjavnim rižem
Sestavine
Št. oseb
mlade rumene ali zelene bučke
mladi čebulici
korenček
čvrsta zrela paradižnika
izluščenega graha
dolgozrnatega riža parboiled
olivnega olja
soli
popra
sesekljane sveže bazilike
nastrganega parmezana
čiste zelenjavne ali kurje juhe (lahko iz kocke)

Opis

zelene ali rumene bučke, mlada čebula, paradižnik, grah, riž...

Priprava

Bučke po dolžini prerežemo in z žličko izdolbemo mehko sredico s semeni, da dobimo čolničke. Zložimo jih v naoljen pekač. Drugo zelenjavo očistimo, čebulico sesekljamo, korenček in paradižnik zrežemo na kockice.

V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulico, mešamo in pražimo samo toliko časa, da postekleni, nato dodamo korenček in grah, solimo in popramo. Vse še malo popražimo, dodamo riž, prilijemo skodelico vroče vode in zavremo. Na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 10 minut, vmes po potrebi prilijemo še malo vroče vode, nato dodamo kockice paradižnika in kuhamo še toliko časa, da se riž skuha in tekočina povre.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Zelenjavni rižoti primešamo baziliko in parmezan ter z njo napolnimo bučke. Na dno pekača vlijemo juho, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.