|
mlade rumene ali zelene bučke |
|
mladi čebulici |
|
korenček |
|
čvrsta zrela paradižnika |
|
izluščenega graha |
|
dolgozrnatega riža parboiled |
|
olivnega olja |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljane sveže bazilike |
|
nastrganega parmezana |
|
čiste zelenjavne ali kurje juhe (lahko iz kocke) |
zelene ali rumene bučke, mlada čebula, paradižnik, grah, riž...
Bučke po dolžini prerežemo in z žličko izdolbemo mehko sredico s semeni, da dobimo čolničke. Zložimo jih v naoljen pekač. Drugo zelenjavo očistimo, čebulico sesekljamo, korenček in paradižnik zrežemo na kockice.
V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulico, mešamo in pražimo samo toliko časa, da postekleni, nato dodamo korenček in grah, solimo in popramo. Vse še malo popražimo, dodamo riž, prilijemo skodelico vroče vode in zavremo. Na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 10 minut, vmes po potrebi prilijemo še malo vroče vode, nato dodamo kockice paradižnika in kuhamo še toliko časa, da se riž skuha in tekočina povre.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Zelenjavni rižoti primešamo baziliko in parmezan ter z njo napolnimo bučke. Na dno pekača vlijemo juho, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.