|
jajčevca |
|
podolgovati rdeči papriki |
|
manjša bela čebula |
|
korenček |
|
steblo zelene |
|
riža |
|
olivnega olja |
|
vroče čiste juhe |
|
jajci |
|
nastrganega parmezana |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega peteršilja |
jajčevci, paprika, riž
Papriki damo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in spečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj. Jajčevca po dolžini narežemo na 3 mm debele rezine, jih solimo, namažemo z oljem in v teflonski ponvi postopoma popečemo po obeh straneh.
Čebulo, korenček in zeleno na drobno sesekljamo. V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo, korenček in zeleno ter mešamo in pražimo, da čebula postekleni. Dodamo še riž, premešamo, prilijemo vročo juho, solimo in popramo. Na blagem ognju pokrito kuhamo toliko časa, da riž popije vso vodo in je skoraj kuhan. Če je potrebno, med kuhanjem prilijemo še malo vroče vode.
Pečeni papriki olupimo in narežemo na trakove ter primešamo rižu. Ko se riž ohladi, mu primešamo stepeni jajci, parmezan in peteršilj. Nepregorno posodo ali pekač kupolaste oblike obložimo z rezinami jajčevca in napolnimo z rižem ter pokrijemo z aluminijasto folijo. Pekač postavimo v pečico, ogreto na 170 stopinj, in pečemo 25 minut. Pečen riž v ovoju iz jajčevcev zvrnemo na krožnik in postrežemo kot predjed, samostojno jed s solato ali kot prilogo k pečenemu mesu.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.