Pita z rdečo lečo

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pita z rdečo lečo
Sestavine
Št. oseb
moke
masla ali margarine
jajca
sesekljana čebula
rdeče leče
olivnega olja
nastrganega parmezana
jušne osnove
popra
soli
sladke smetane
sesekljanega peteršilja

Opis

moka, rdeča leča, parmezan

Priprava

Moki primešamo 1 žličko soli, dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo 1 rumenjak in nekaj žlic vode ter na hitro zgnetemo v testo. Zavijemo ga v prozorno folijo in damo za 30 minut v hladilnik.

V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in prepražimo, da postekleni, nato dodamo oplaknjeno lečo, prilijemo juho, zavremo in pokrito kuhamo približno 20 minut. Ko je leča kuhana in tekočina povre, po okusu solimo in popramo ter pustimo, da se ohladi.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Spočito testo na pomokani delovni površini razvaljamo in z njim obložimo namaščen in pomokan pekač.

Ohlajeni leči primešamo 2 stepeni jajci, parmezan, smetano in peteršilj. Nadev damo na testo in ga poravnamo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 40 minut. Pito ponudimo kot toplo začetno jed.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.