|
moke |
|
masla ali margarine |
|
jajca |
|
sesekljana čebula |
|
rdeče leče |
|
olivnega olja |
|
nastrganega parmezana |
|
jušne osnove |
|
popra |
|
soli |
|
sladke smetane |
|
sesekljanega peteršilja |
moka, rdeča leča, parmezan
Moki primešamo 1 žličko soli, dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo 1 rumenjak in nekaj žlic vode ter na hitro zgnetemo v testo. Zavijemo ga v prozorno folijo in damo za 30 minut v hladilnik.
V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in prepražimo, da postekleni, nato dodamo oplaknjeno lečo, prilijemo juho, zavremo in pokrito kuhamo približno 20 minut. Ko je leča kuhana in tekočina povre, po okusu solimo in popramo ter pustimo, da se ohladi.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Spočito testo na pomokani delovni površini razvaljamo in z njim obložimo namaščen in pomokan pekač.
Ohlajeni leči primešamo 2 stepeni jajci, parmezan, smetano in peteršilj. Nadev damo na testo in ga poravnamo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 40 minut. Pito ponudimo kot toplo začetno jed.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.