Sofia Streisand 1 Odkrito.si

Med pripravo muzikala Mojster in Margareta so se ...

neda ukraden Svet24.si

FOTO: Neda, babica treh vnukov, je dopolnila 69 ...

sladoled uvodna Svet24.si

Za vsak astrološki znak drugačna ohladitev

reševanje jamarja Svet24.si

FOTO: Padajoče kamenje jamarju prebilo čelado, ...

meghan harry Svet24.si

Harry in Meghan sta bila ostro napadena, brani ju ...

marijana Njena.si

Ljubezen na vasi: Ima voditeljica dvojčico?

luka_basi21 Njena.si

Vesela novica za oboževalce Luke Basija

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 40 min

Tip jedi:

Tip jedi Solate

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
500 g Buča hokaido
500 g Buča hokaido
20 g Ingver
1 kos Fafaron
20 g Margarina
20 g Ingver
1 kos limeta
1 kos Fafaron
100 ml Voda
20 g Margarina
2 kosa jajce
1 kos limeta
1 kos rumenjak
100 ml Voda
150 ml Sojina smetana za kuhanje
2 kosa jajce
1 ščepec sol
1 ščepec Kajenski poper
1 kos rumenjak
150 g Motovilec
150 ml Sojina smetana za kuhanje
150 g Rdeč radič
1 ščepec sol
75 g Orehi
1 ščepec Kajenski poper
4 žličke Limetin sok
4 žlice Pomarančni sok
2 žlici Javorjev sirup
150 g Motovilec
4 žlice Mandljevo olje
1 ščepec sol
1 ščepec Kajenski poper
1 ščepec Kreša
150 g Rdeč radič
75 g Orehi
4 žličke Limetin sok
4 žlice Pomarančni sok
2 žlici Javorjev sirup
4 žlice Mandljevo olje
1 ščepec sol
1 ščepec Kajenski poper
1 ščepec Kreša

Opis

Okusen obrok brez mesa!

Priprava

1. Buči odstranimo semena in odmerimo 300 g mesa. Narežemo ga na 3 cm velike koščke. Ingver olupimo in nastrgamo. Feferonu odstranimo semena in ga narežemo. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

2. Segrejemo margarino in na njej podušimo koščke buč. Limeto umijemo z vročo vodo in nastrgamo lupino. Dodamo buči, solimo, potresemo s kajenskim poprom. Zalijemo z vodo in dušimo v pokriti posodi 15 minut.

3. Bučo vzamemo iz posode in ukašimo. Ko se pire ohladi, dodamo jajci, rumenjak in smetano.

4. Maso vlijemo v namaščene manjše modele (prostornine 175 ml) in modele položimo v večji pekač. Pekač zalijemo z vrelo vodo, da modeli stojijo 2/3 v vodi, in v pečici segrevamo 25 minut.

5. Medtem umijemo in otrebimo solato. Orehe sesekljamo in popražimo v ponvi brez maščobe. V preliv zmešamo limetin sok, pomarančni sok, javorjev sirup, olje, sol in kajenski poper.

6. Bučno kremo previdno zvrnemo iz modelov in ponudimo s solato. Potresemo z orehi in krešo.