Bučna krema s solato

Čas priprave:

1 h 40 min

Tip jedi:

Solate

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Bučna krema s solato
Sestavine
Št. oseb
Buča hokaido
Buča hokaido
Ingver
Fafaron
Margarina
Ingver
limeta
Fafaron
Voda
Margarina
jajce
limeta
rumenjak
Voda
Sojina smetana za kuhanje
jajce
sol
Kajenski poper
rumenjak
Motovilec
Sojina smetana za kuhanje
Rdeč radič
sol
Orehi
Kajenski poper
Limetin sok
Pomarančni sok
Javorjev sirup
Motovilec
Mandljevo olje
sol
Kajenski poper
Kreša
Rdeč radič
Orehi
Limetin sok
Pomarančni sok
Javorjev sirup
Mandljevo olje
sol
Kajenski poper
Kreša

Opis

Okusen obrok brez mesa!

Priprava

1. Buči odstranimo semena in odmerimo 300 g mesa. Narežemo ga na 3 cm velike koščke. Ingver olupimo in nastrgamo. Feferonu odstranimo semena in ga narežemo. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

2. Segrejemo margarino in na njej podušimo koščke buč. Limeto umijemo z vročo vodo in nastrgamo lupino. Dodamo buči, solimo, potresemo s kajenskim poprom. Zalijemo z vodo in dušimo v pokriti posodi 15 minut.

3. Bučo vzamemo iz posode in ukašimo. Ko se pire ohladi, dodamo jajci, rumenjak in smetano.

4. Maso vlijemo v namaščene manjše modele (prostornine 175 ml) in modele položimo v večji pekač. Pekač zalijemo z vrelo vodo, da modeli stojijo 2/3 v vodi, in v pečici segrevamo 25 minut.

5. Medtem umijemo in otrebimo solato. Orehe sesekljamo in popražimo v ponvi brez maščobe. V preliv zmešamo limetin sok, pomarančni sok, javorjev sirup, olje, sol in kajenski poper.

6. Bučno kremo previdno zvrnemo iz modelov in ponudimo s solato. Potresemo z orehi in krešo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.