osenar Odkrito.si

Kaj se dogaja z Nino Osenar? Pogrešamo jo že ...

jennifer lopez Svet24.si

Pri 49 je pokazala svoje nikoli bolj izklesano ...

zvezda Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 27. 5. do ...

taksi ljubljana Svet24.si

Poklical taksista in izkoristil njegovo ...

76D02321-A027-4E57-AED0-504B9FF1A92F Svet24.si

Ines Erbus: »To je moja droga«

ema lpd Njena.si

Prizadeta Ema v solzah razkrila svojo zgodbo

viljem julijan Njena.si

Slovenski pevec se je zavedno poslovil od sina

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 35 min

Tip jedi:

Tip jedi Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5. AktivnaZahtevnost 5 od 5
Sestavine
200 g moka
100 g Mleti mandlji
100 g sladkor
1 ščepec sol
1 žlička naribana limonina lupina
1 kos jajce
200 g maslo
800 g rabarbara
150 g sladkor

Opis

Ste kos temu izzivu?

Priprava

1. Za testo v skledi zmešamo moko, mandlje, sladkor, sol in limonino lupino. Na sredini naredimo vdolbino in vanjo ubijemo jajce in nakosmičimo maslo.

2. Vse zgnetemo v gladko testo, ga oblikujemo v kroglo in zavijemo v prozorno folijo. Za pol ure jo postavimo na hladno.

3. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Rabarbaro očistimo in narežemo na 2 cm velike koščke. Zmešamo jih s sladkorjem.

4. Testo razdelimo na dva dela in oba razvaljamo - eden naj bo večji od pekača.

5. Testo položimo v pomaščen okrogel pekač, in sicer tako, da sega tudi do vrha roba. Na testo porazdelimo rabarbaro in jo pokrijemo z drugim delom testa.

6. Robove obeh delov testa pritisnemo skupaj in pekač vstavimo v pečico za 30 do 35 minut. Ko se pečena pita malce ohladi, jo narežemo na kose.