jan plestenjak, tanja seme Odkrito.si

Boleče slovo Jana Plestenjaka

challe1 Svet24.si

Challe Salle: Mami rad povem, da je imela vedno ...

joga Petisvet.si

Test: Kje ste na svoji poti?!

zoran predin_barbara šerbec_šerbi Svet24.si

Spomini na Šerbi: "Na oder smo jo pripeljali kar ...

duša 1 Svet24.si

Preverite: morda pri živem telesu umirate

Kendall Jenner, zlati globusi Najstnica.si

Pokazala je svoje dolge noge

lea sirk_presenecenje Njena.si

Lea Sirk: ne morem fuc***g verjeti

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 35 min

Tip jedi:

Tip jedi Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5. AktivnaZahtevnost 5 od 5
Sestavine
200 g moka
100 g Mleti mandlji
100 g sladkor
1 ščepec sol
1 žlička naribana limonina lupina
1 kos jajce
200 g maslo
800 g rabarbara
150 g sladkor

Opis

Ste kos temu izzivu?

Priprava

1. Za testo v skledi zmešamo moko, mandlje, sladkor, sol in limonino lupino. Na sredini naredimo vdolbino in vanjo ubijemo jajce in nakosmičimo maslo.

2. Vse zgnetemo v gladko testo, ga oblikujemo v kroglo in zavijemo v prozorno folijo. Za pol ure jo postavimo na hladno.

3. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Rabarbaro očistimo in narežemo na 2 cm velike koščke. Zmešamo jih s sladkorjem.

4. Testo razdelimo na dva dela in oba razvaljamo - eden naj bo večji od pekača.

5. Testo položimo v pomaščen okrogel pekač, in sicer tako, da sega tudi do vrha roba. Na testo porazdelimo rabarbaro in jo pokrijemo z drugim delom testa.

6. Robove obeh delov testa pritisnemo skupaj in pekač vstavimo v pečico za 30 do 35 minut. Ko se pečena pita malce ohladi, jo narežemo na kose.