|
moka |
|
Mleti mandlji |
|
sladkor |
|
sol |
|
naribana limonina lupina |
|
jajce |
|
maslo |
|
rabarbara |
|
sladkor |
Ste kos temu izzivu?
1. Za testo v skledi zmešamo moko, mandlje, sladkor, sol in limonino lupino. Na sredini naredimo vdolbino in vanjo ubijemo jajce in nakosmičimo maslo.
2. Vse zgnetemo v gladko testo, ga oblikujemo v kroglo in zavijemo v prozorno folijo. Za pol ure jo postavimo na hladno.
3. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Rabarbaro očistimo in narežemo na 2 cm velike koščke. Zmešamo jih s sladkorjem.
4. Testo razdelimo na dva dela in oba razvaljamo - eden naj bo večji od pekača.
5. Testo položimo v pomaščen okrogel pekač, in sicer tako, da sega tudi do vrha roba. Na testo porazdelimo rabarbaro in jo pokrijemo z drugim delom testa.
6. Robove obeh delov testa pritisnemo skupaj in pekač vstavimo v pečico za 30 do 35 minut. Ko se pečena pita malce ohladi, jo narežemo na kose.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.