|
File bele ribe (trska) |
|
jajce |
|
Drobtine |
|
limona |
|
moka |
|
maslo |
|
sol |
|
poper |
Odličen recept, ki bo navdušil otroke.
1. Ribo splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in narežemo na 4 cm široke kose (palčke). Solimo, popramo.
2. V krožniku razžvrkljamo jajce. Na drugi krožnik stresemo moko, na tretjega drobtine. Kose rib povaljamo najprej v moki, potem v jajcu in nazadnje v drobtinah.
3. V ponvi segrejemo maščobo in ribje palčke zlato ocvremo. Ocvrte odlagamo na kuhinjski papir, da popije odvečno maščobo.
4. Limono razpolovimo in s sokom pokapljamo palčke. Postrežemo s krompirjevim pirejem in blanširano špinačo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.