Domače ribje palčke

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Domače ribje palčke
Sestavine
Št. oseb
File bele ribe (trska)
jajce
Drobtine
limona
moka
maslo
sol
poper

Opis

Odličen recept, ki bo navdušil otroke.

Priprava

1. Ribo splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in narežemo na 4 cm široke kose (palčke). Solimo, popramo.

2. V krožniku razžvrkljamo jajce. Na drugi krožnik stresemo moko, na tretjega drobtine. Kose rib povaljamo najprej v moki, potem v jajcu in nazadnje v drobtinah.

3. V ponvi segrejemo maščobo in ribje palčke zlato ocvremo. Ocvrte odlagamo na kuhinjski papir, da popije odvečno maščobo.

4. Limono razpolovimo in s sokom pokapljamo palčke. Postrežemo s krompirjevim pirejem in blanširano špinačo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.