vucek Odkrito.si

Zakaj Urška Vučak Markež ne shujša?

1 christian jones Svet24.si

Ob Meghan kar dva nova moška

duh Petisvet.si

Mrtvi skušajo nekaj povedati na ta način!

sneg, pes Svet24.si

V pričakovanju obilnega sneženja, zapade ga ...

jan plestenjak, tanja seme Svet24.si

Jan Plestenjak poljubil Tanjo Seme!

Kylie Jenner Najstnica.si

Je Kylie Jenner spet noseča?

gamsi Njena.si

Umrl je vodja zasedbe Gamsi

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 10 min

Tip jedi:

Tip jedi Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
5 g maslo
2 žlici moka
200 ml goveja juha
300 ml mleko
200 g topljeni sir
1 žlička sol
1 ščepec poper
1 ščepec miškatni orešček
1 kos limona (bio)
1 šopek mlada če3bula
400 g šampinjoni
100 g šunka
500 g tortelini (s špinačo)
5 g suhe gobe
4 žlice Drobtine
1 pest Drobnjak

Opis

Zapečena klasika

Priprava

Moko popražimo na dveh žlicah masla. Zalijemo z juho in mlekom, med mešanjem zavremo. Dodamo sir in segrevamo, da se stopi. Solimo, popramo, potresemo z naribanim muškatnim oreščkom in nastrgano limonino lupino. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

Čebulo očistimo na sesekljamo na obročke. Gobe narežemo na rezine. Oboje popražimo na žlici masla. Dodamo na koščke narezano šunko, solimo in popramo.

Gobovo mešanico s tortelini stresemo v pekač (velikosti 30 x 20 cm) in prelijemo s sirovo omako.

Suhe gobe sesekljamo in zmešamo z drobtinami. Potresemo po tortelinih. Dodamo preostalo maslo in pečemo v pečici 20 minut. Potresemo z drobnjakom.