sebastjan novak 2 Odkrito.si

Razkrivamo! Obraz Planet TV brez službe živi v ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 26. marca

1512742920_d Petisvet.si

Horoskop: od 25.3. do 31.3. 2019

mraz_jutro Svet24.si

Zapadlo do 25 centimetrov snega

spice girls Svet24.si

Spice Girls v velikih težavah: bo turneja ...

leonida kolbl 9 Njena.si

Resnica o zadržani Leonidi Kolbl

Nives Orešnik Njena.si

Pravilna nega za močno in odporno kožo

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 10 min

Tip jedi:

Tip jedi Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
5 g maslo
2 žlici moka
200 ml goveja juha
300 ml mleko
200 g topljeni sir
1 žlička sol
1 ščepec poper
1 ščepec miškatni orešček
1 kos limona (bio)
1 šopek mlada če3bula
400 g šampinjoni
100 g šunka
500 g tortelini (s špinačo)
5 g suhe gobe
4 žlice Drobtine
1 pest Drobnjak

Opis

Zapečena klasika

Priprava

Moko popražimo na dveh žlicah masla. Zalijemo z juho in mlekom, med mešanjem zavremo. Dodamo sir in segrevamo, da se stopi. Solimo, popramo, potresemo z naribanim muškatnim oreščkom in nastrgano limonino lupino. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

Čebulo očistimo na sesekljamo na obročke. Gobe narežemo na rezine. Oboje popražimo na žlici masla. Dodamo na koščke narezano šunko, solimo in popramo.

Gobovo mešanico s tortelini stresemo v pekač (velikosti 30 x 20 cm) in prelijemo s sirovo omako.

Suhe gobe sesekljamo in zmešamo z drobtinami. Potresemo po tortelinih. Dodamo preostalo maslo in pečemo v pečici 20 minut. Potresemo z drobnjakom.