golavšek novak Odkrito.si

Partner znane Slovenke nepričakovano do bajnega ...

Asteroid Apofis Svet24.si

Letel bo bližje nam kot Luni, Nasa svari pred ...

galaxy-3608029_1280 Petisvet.si

Kaj ste bili pred smrtjo: poiščite svojo letnico...

madeira, avtobusna nesreča2 Svet24.si

FOTO: Avtobus s turisti zdrsnil s ceste in pristal...

mya-lecia naylor Svet24.si

Šok! Umrla je 16-letna televizijska zvezdnica

Jan Plestenjak (3) Njena.si

Nina Pušlar je tako zavrnila Plestenjaka

Tadej Pisek (34) Njena.si

Tadejevo slovo: 'Ni lahko, pogrešal ga bom'

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 40 min

Tip jedi:

Tip jedi Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
6 kosov čebula
40 g maslo
1 žlica moka
1 ščepec poper
500 ml zelenjavna osnova
250 ml mleko
125 ml Smetana
3 kosi rumenjaki
2 žlički paprika v prahu
1 žlička pekoča čilijeva omaka
1 žlica sesekljan peteršilj

Opis

Kremna različica obogatena z rumenjaki.

Priprava

Čebulo olupite in na tanko narežite. V posodi stopite maslo in na njem do mehkega zdušite čebulo (približno 10 minut). Dodajte moko in pol žličke soli ter premešajte. Nato počasi med mešanjem dolivajte piščančjo osnovo. Pokrijte in pri nizki temperaturi kuhajte 10 minut.

Ko je čebula popolnoma zmehčana, umešajte mleko in smetano. Odvzemite 125 ml juhe, jo po potrebi še malce ohladite in nato zmešajte z rumenjaki. Preostalo juho segrejte (pazite, da ne zavre) in nato v tankem curku med mešanjem počasi dodajte mešanico rumenjakov. Juha ne sme več zavreti. Po okusu začinite s soljo, poprom in papriko.

Juho nalijte v skledice in po želji okrasite s pekočo čilijevo omako in sesekljanim peteršiljem.