|
čebula |
|
maslo |
|
moka |
|
poper |
|
zelenjavna osnova |
|
mleko |
|
Smetana |
|
rumenjaki |
|
paprika v prahu |
|
pekoča čilijeva omaka |
|
sesekljan peteršilj |
Kremna različica obogatena z rumenjaki.
Čebulo olupite in na tanko narežite. V posodi stopite maslo in na njem do mehkega zdušite čebulo (približno 10 minut). Dodajte moko in pol žličke soli ter premešajte. Nato počasi med mešanjem dolivajte piščančjo osnovo. Pokrijte in pri nizki temperaturi kuhajte 10 minut.
Ko je čebula popolnoma zmehčana, umešajte mleko in smetano. Odvzemite 125 ml juhe, jo po potrebi še malce ohladite in nato zmešajte z rumenjaki. Preostalo juho segrejte (pazite, da ne zavre) in nato v tankem curku med mešanjem počasi dodajte mešanico rumenjakov. Juha ne sme več zavreti. Po okusu začinite s soljo, poprom in papriko.
Juho nalijte v skledice in po želji okrasite s pekočo čilijevo omako in sesekljanim peteršiljem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.