profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon po željah glavnega svetovalca

njena.si
njena.si njena.si
Kremna čebulna juha

Čas priprave:

1 h 40 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kremna čebulna juha
Sestavine
Št. oseb
čebula
maslo
moka
poper
zelenjavna osnova
mleko
Smetana
rumenjaki
paprika v prahu
pekoča čilijeva omaka
sesekljan peteršilj

Opis

Kremna različica obogatena z rumenjaki.

Priprava

Čebulo olupite in na tanko narežite. V posodi stopite maslo in na njem do mehkega zdušite čebulo (približno 10 minut). Dodajte moko in pol žličke soli ter premešajte. Nato počasi med mešanjem dolivajte piščančjo osnovo. Pokrijte in pri nizki temperaturi kuhajte 10 minut.

Ko je čebula popolnoma zmehčana, umešajte mleko in smetano. Odvzemite 125 ml juhe, jo po potrebi še malce ohladite in nato zmešajte z rumenjaki. Preostalo juho segrejte (pazite, da ne zavre) in nato v tankem curku med mešanjem počasi dodajte mešanico rumenjakov. Juha ne sme več zavreti. Po okusu začinite s soljo, poprom in papriko.

Juho nalijte v skledice in po želji okrasite s pekočo čilijevo omako in sesekljanim peteršiljem.