tavares Odkrito.si

Štajerski nogometni kapetan voditelj cerkve Jezus...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za četrtek, 20. junija

planet Petisvet.si

Vpliv božanstev z neba na dneve v tednu

migranti, prevajalci Svet24.si

Skupnega nadzora na meji z Italijo še ne bo kmalu

Adrian \'Lionheart\' McCallum Svet24.si

Morda bo zadnjič … Umrl po kriptičnem sporočilu

foxy teens Njena.si

Mineva 20 let od življenjske prelomnice Žagarjeve

Jacqueline Kale Njena.si

Zvezda nove sezone Ljubezni po domače zmagala v ...

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 40 min

Tip jedi:

Tip jedi Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
6 kosov čebula
40 g maslo
1 žlica moka
1 ščepec poper
500 ml zelenjavna osnova
250 ml mleko
125 ml Smetana
3 kosi rumenjaki
2 žlički paprika v prahu
1 žlička pekoča čilijeva omaka
1 žlica sesekljan peteršilj

Opis

Kremna različica obogatena z rumenjaki.

Priprava

Čebulo olupite in na tanko narežite. V posodi stopite maslo in na njem do mehkega zdušite čebulo (približno 10 minut). Dodajte moko in pol žličke soli ter premešajte. Nato počasi med mešanjem dolivajte piščančjo osnovo. Pokrijte in pri nizki temperaturi kuhajte 10 minut.

Ko je čebula popolnoma zmehčana, umešajte mleko in smetano. Odvzemite 125 ml juhe, jo po potrebi še malce ohladite in nato zmešajte z rumenjaki. Preostalo juho segrejte (pazite, da ne zavre) in nato v tankem curku med mešanjem počasi dodajte mešanico rumenjakov. Juha ne sme več zavreti. Po okusu začinite s soljo, poprom in papriko.

Juho nalijte v skledice in po želji okrasite s pekočo čilijevo omako in sesekljanim peteršiljem.