luna roka Dobra karma

Naravni ritmi v mesecu aprilu skozi djotiš ...

babica, ženska, zamišljena, žalostna, upokojenka, starka Svet24.si

Izpoved slovenske starostnice: "Po vasi so ...

lucija sikovec usaj pl1 Reporter.si

Upam si trditi, da ko je Janša prevzel ...

infekecijska klinika ljubljana, koronavirus Svet24.si

V soboto potrjenih 46 novih okužb, ugasnili dve ...

sanolabor, maske, zdravko-počivalšek Necenzurirano

Afera maske: dobil desetmilijonski posel, dolguje ...

04CONTAGION-01-videoSixteenByNineJumbo1600 Odkrito.si

Je to film, ki je napovedal pandemijo ...

inja zalta Njena.si

Preobrat: Inja Zalta po zbiranju denarja že doma

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 40 min

Tip jedi:

Tip jedi Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
6 kosov čebula
40 g maslo
1 žlica moka
1 ščepec poper
500 ml zelenjavna osnova
250 ml mleko
125 ml Smetana
3 kosi rumenjaki
2 žlički paprika v prahu
1 žlička pekoča čilijeva omaka
1 žlica sesekljan peteršilj

Opis

Kremna različica obogatena z rumenjaki.

Priprava

Čebulo olupite in na tanko narežite. V posodi stopite maslo in na njem do mehkega zdušite čebulo (približno 10 minut). Dodajte moko in pol žličke soli ter premešajte. Nato počasi med mešanjem dolivajte piščančjo osnovo. Pokrijte in pri nizki temperaturi kuhajte 10 minut.

Ko je čebula popolnoma zmehčana, umešajte mleko in smetano. Odvzemite 125 ml juhe, jo po potrebi še malce ohladite in nato zmešajte z rumenjaki. Preostalo juho segrejte (pazite, da ne zavre) in nato v tankem curku med mešanjem počasi dodajte mešanico rumenjakov. Juha ne sme več zavreti. Po okusu začinite s soljo, poprom in papriko.

Juho nalijte v skledice in po želji okrasite s pekočo čilijevo omako in sesekljanim peteršiljem.