Bostonski kremni krofi

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5. AktivnaZahtevnost 5 od 5
Bostonski kremni krofi
Sestavine
Št. oseb
kvas
sladkor
mleko
moka
sol
mleti kardamom
Nastrgan muškatni orešček
rumenjaki
maslo
Olje za cvretje
Sesekljani orehi za posip (po okusu)

Opis

Okusni, kremni in nekoliko drugačni krofi za letošnjega pusta.

Priprava

Kvasu primešajte eno žlico sladkorja in polovico mlačnega mleka. Nato dodajte dve žlici moke, premešajte in mešanico na toplem pustite vzhajati 5-10 minut.

Moki primešajte sol, sladkor, kardamom in muškatni orešček. Dodajte preostalo mleko, rumenjake, stopljeno maslo in kvašeno mešanico. Zgnetite mehko in voljno testo in ga pustite na toplem vzhajati približno 40 minut.

Prašku za puding primešajte tretjino mleka, sladkor in vaniljev sladkor. Preostalo mleko zavrite in vanj vmešajte pripravljeno mešanico. Kozico odstavite in kremo ohladite z mešanjem. Na koncu ji vtepite še kocke zmehčanega masla.

Čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo in ji dodajte vročo smetano, maslo in med. Mešajte, dokler krema ni popolnoma gladka. Kozico odstavite in kremo malce ohladite z mešanjem.

Testo razvaljajte 4 cm debelo in s kozarcem izrežite kroge. Zlato jih ocvrite v vročem olju, po cvrenju pa jih odcedite na papirnati brisači.

Ohlajene krofe prerežite in spodnje dele prekrijte z vaniljevo kremo. Pokrijte z vrhnjimi deli in po njih razporedite čokoladno kremo. Če je ta pretrda, jo samo malo segrejte nad vročo vodno kopeljo. Krofe na koncu potresite z orehi.

Za pripravo kreme potrebujete: 400 ml polnomastnega mleka, 70 g praška za vaniljev puding, 90 g sladkorja, 1 vaniljev sladkor, 70 g masla ...

Za čokoladni preliv potrebujete: 150 g temne čokolade, 3 žlice smetane, 60 g masla, 2 žlici medu ...

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.