Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Mini bavarski krofki

Čas priprave:

1 h 5 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Mini bavarski krofki
Sestavine
Št. oseb
moka
kvas
sladkor
maslo
rumenjak
sol
nastrgana limona
češnjevega žganja ali ruma
mleko
olje
kandirane češnje ali češnjeva marmelada

Opis

Slaščice za pusta

Priprava

Moko presejemo v veliko mešalno skledo in jo postavimo na toplo, da se pogreje. Na sredini naredimo jamico, vanjo nadrobimo kvas, dodamo zvrhano žličko sladkorja, prilijemo nekaj žlica mlačnega mleka, primešamo malo moke in pustimo, da kvas vzhaja. V posodici počasi stopimo maslo in pustimo, da se malo ohladi. Rumenjake in nekaj žlic mleka v skledici zmešamo.

Ko kvas naraste, dodamo rumenjake, mlačno stopljeno maslo in sladkor, vse zmešamo in med mešanjem prilivamo mlačno mleko, ki smo mu dodali ščep soli. Testo gnetemo s kavlji električnega mikserja od zgoraj navzdol, da tako vanj vtepemo čimveč zraka. Med gnetenjem dodamo limonino lupinico in rum in gnetemo še toliko časa, da se testo začne ločevati od sklede in kavljev.

Dobro zgneteno testo poprašimo z moko, skledo pokrijemo s pogreto čisto krpo in postavimo na toplo, da vzhaja. Ko testo naraste na dvojno količino, ga še enkrat pregnetemo in znova pustimo, da vzhaja.

Testo iz sklede stresemo na pomokano delovno površino, robove zapognemo navznoter, nato testo zvaljamo za prst na debelo, z obodcem ali kar s kozarcem izrežemo kroge s premerom od 5 do 6 cm in jih pustimo še malo vzhajati.

. V široki posodi segrejemo maščobo. Krofke prijemamo tako, da jih na sredini s palcem in kazalcem stisnemo in jih polagamo v vročo maščobo. Ko se po spodnji strani zlato ocvrejo, jih obrnemo, da se ocvrejo še na drugi strani. Ocvrte krofke s penovko poberemo iz maščobe in jih polagamo na papirnate brisače, da se maščoba odcedi, nato jih zložimo na pladenj in v vdolbinico vsakega krofka damo kandirano češnjo ali za kavno žličko dobre marmelade.