|
pomaranča (bio) |
|
Pomaranča |
|
cimetova palčka |
|
sladkorni sirup |
|
pomaranča (bio) |
|
mleko |
|
sladkor |
|
svež kvas |
|
moka |
|
vaniljev sladkor |
|
jajca |
|
sol |
|
maslo |
|
olje |
|
krušne drobtine |
|
Smetana |
|
sladkor |
|
cimet v prahu |
|
Pomaranča |
Nekaj posebnega
Za sirup bio pomaranči umijemo z vročo vodo, osušimo in z lupilnikom na tanko olupimo. Iz vseh pomaranč iztisnemo sok.
Odmerimo približno 375 ml pomarančnega soka in ga zmešamo s sladkornim sirupom. Dodamo cimetovi palčki in pustimo čez noč stati na sobni temperaturi.
V večjem loncu pomarančni sirup zavremo in med mešanjem kuhamo od 3 do 4 minute. Ob koncu kuhanja odstranimo cimetove palčke, sirup pa natočimo v vročo steklenico, dobro zapremo in ohladimo.
Za obročke umijemo bio pomarančo, osušimo in naribamo lupinico. Mleko s sladkorjem segrejemo in v njem razpustimo kvas. V skledo stresemo moko, naredimo jamico in vanjo vlijemo kvasni nastavek. Dodamo vaniljin sladkor, jajca, pomarančno lupinico, sol in maslo ter zgnetemo v testo. Pokrito pustimo vzhajati na toplem približno 45 minut.
Modelčke za obročke (približno 10 cm premera) namastimo z oljem in na tanko potresemo z drobtinami. Vanje razporedimo testo do polovice. Vzhajati pustimo še 15 minut.
Obročke pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, od 15 do 20 minut. Vzamemo iz pečice in 5 minut počakamo. Nato jih stresemo iz modelčkov, večkrat prebodemo z zobotrebcem in pokapljamo s pomarančno-cimetovim sirupom.
Smetano stepemo s sladkorjem in cimetom. Pomaranče olupimo in razdelimo na krhlje. Obročke postrežemo z žlico smetane in pomarančnimi krhlji.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.