sebastjan novak 2 Odkrito.si

Razkrivamo! Obraz Planet TV brez službe živi v ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 26. marca

1512742920_d Petisvet.si

Horoskop: od 25.3. do 31.3. 2019

mraz_jutro Svet24.si

Zapadlo do 25 centimetrov snega

spice girls Svet24.si

Spice Girls v velikih težavah: bo turneja ...

leonida kolbl 9 Njena.si

Resnica o zadržani Leonidi Kolbl

Nives Orešnik Njena.si

Pravilna nega za močno in odporno kožo

Pomarančni obročki s cimetovo smetano

Pomarančni obročki s cimetovo smetano

Čas priprave:

Skupni čas 4 h

Tip jedi:

Tip jedi Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5. AktivnaZahtevnost 5 od 5
Sestavine
2 kosa pomaranča (bio)
3 kosi Pomaranča
2 kosa cimetova palčka
500 g sladkorni sirup
1 kos pomaranča (bio)
100 ml mleko
50 g sladkor
10 g svež kvas
200 g moka
1 vrečka vaniljev sladkor
2 kosa jajca
1 ščepec sol
60 g maslo
1 žlica olje
1 žlica krušne drobtine
250 g Smetana
2 žlički sladkor
0 žličke cimet v prahu
2 kosa Pomaranča

Opis

Nekaj posebnega

Priprava

Za sirup bio pomaranči umijemo z vročo vodo, osušimo in z lupilnikom na tanko olupimo. Iz vseh pomaranč iztisnemo sok.

Odmerimo približno 375 ml pomarančnega soka in ga zmešamo s sladkornim sirupom. Dodamo cimetovi palčki in pustimo čez noč stati na sobni temperaturi.

V večjem loncu pomarančni sirup zavremo in med mešanjem kuhamo od 3 do 4 minute. Ob koncu kuhanja odstranimo cimetove palčke, sirup pa natočimo v vročo steklenico, dobro zapremo in ohladimo.

Za obročke umijemo bio pomarančo, osušimo in naribamo lupinico. Mleko s sladkorjem segrejemo in v njem razpustimo kvas. V skledo stresemo moko, naredimo jamico in vanjo vlijemo kvasni nastavek. Dodamo vaniljin sladkor, jajca, pomarančno lupinico, sol in maslo ter zgnetemo v testo. Pokrito pustimo vzhajati na toplem približno 45 minut.

Modelčke za obročke (približno 10 cm premera) namastimo z oljem in na tanko potresemo z drobtinami. Vanje razporedimo testo do polovice. Vzhajati pustimo še 15 minut.

Obročke pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, od 15 do 20 minut. Vzamemo iz pečice in 5 minut počakamo. Nato jih stresemo iz modelčkov, večkrat prebodemo z zobotrebcem in pokapljamo s pomarančno-cimetovim sirupom.

Smetano stepemo s sladkorjem in cimetom. Pomaranče olupimo in razdelimo na krhlje. Obročke postrežemo z žlico smetane in pomarančnimi krhlji.