sabine nessa Svet24.si

"Čudovito mlado žensko" je v parku pričakala ...

foto Monika Vranič 2 Svet24.si

FOTO: 25-letna Monika odšla peš od doma in ...

hitri test, keele, študenti Svet24.si

V študentsko leto s pogojem PCT

karl erjavec pl 5 Reporter.si

Erjavec za uničenje Desusa krivi poslance, ...

matej tonin oklepnik tank tw mors Necenzurirano

Od ZDA za 30 milijonov kupili oklepnike, ki so ...

sonja-plešnar Njena.si

Sonja Plešnar: Ali me ljubiš, ali sovražiš - ...

sveca Ekipa24.si

Tragično: v grozljivi prometni nesreči je ...

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 20 min

Tip jedi:

Tip jedi Kruh

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
20 g kvas
1 žlica sladkor
500 g moka
250 ml mleko
1 kos jajce
20 g maslo
1 ščepec sol
1 kos jajce
1 pest Mleti oreščki

Opis

Za pridih velike noči pripravite medena gnezda, v katerih bo počival vaš pirh. Za dekoracijo potrebujete še 8-10 obarvanih trdo kuhanih jajc, odvisno od števila gnezd, ki jih boste pripravili.

Priprava

Zmešajte kvas, malce moke, sladkor in malce mleka. Pustite, da mešanica vzhaja.

V skledi zmešajte preostalo moko, med, jajce, stopljeno maslo in sol. Dodajte vzhajano mešanico, preostanek mleka in zgnetite gladko in voljno testo. Pustite ga vzhajati na toplem.

Testo ponovno pregnetite in ga razdelite na šest delov. Iz vsakega oblikujte tri trakove in jih spletite v kite.

Kite zvijte v venčke in jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko. Premažite jih s stepenim jajcem, potresite z mletimi oreščki in vanje postavite trdo kuhano jajce. Pecite jih pri 190 stopinjah, dokler se venčki ne obarvajo zlato rjavo.