Medena gnezda

Čas priprave:

1 h 20 min

Tip jedi:

Kruh

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Medena gnezda
Sestavine
Št. oseb
kvas
sladkor
moka
mleko
jajce
maslo
sol
jajce
Mleti oreščki

Opis

Za pridih velike noči pripravite medena gnezda, v katerih bo počival vaš pirh. Za dekoracijo potrebujete še 8-10 obarvanih trdo kuhanih jajc, odvisno od števila gnezd, ki jih boste pripravili.

Priprava

Zmešajte kvas, malce moke, sladkor in malce mleka. Pustite, da mešanica vzhaja.

V skledi zmešajte preostalo moko, med, jajce, stopljeno maslo in sol. Dodajte vzhajano mešanico, preostanek mleka in zgnetite gladko in voljno testo. Pustite ga vzhajati na toplem.

Testo ponovno pregnetite in ga razdelite na šest delov. Iz vsakega oblikujte tri trakove in jih spletite v kite.

Kite zvijte v venčke in jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko. Premažite jih s stepenim jajcem, potresite z mletimi oreščki in vanje postavite trdo kuhano jajce. Pecite jih pri 190 stopinjah, dokler se venčki ne obarvajo zlato rjavo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.