138mv Svet24.si

Poročil se je modrijan Rok Švab

vid1 Svet24.si

»Draga hči, rad te imam in vedno se boš lahko ...

putin ruska kapelica bobo2 Necenzurirano

Vsi naši rusofili #kolumna

nina krajnik-pl Reporter.si

Vili Kovačič nad Nino Krajnik: Tvoja ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić poskrbel za obilo smeha! Takole je ...

big-brother Njena.si

Prvič o skrivnosti: Kdo je bil slovenski Big ...

prepelic-tobey Ekipa24.si

Spet se dviga prah! Kaj to pomeni za slovensko ...

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 20 min

Tip jedi:

Tip jedi Kruh

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
20 g kvas
1 žlica sladkor
500 g moka
250 ml mleko
1 kos jajce
20 g maslo
1 ščepec sol
1 kos jajce
1 pest Mleti oreščki

Opis

Za pridih velike noči pripravite medena gnezda, v katerih bo počival vaš pirh. Za dekoracijo potrebujete še 8-10 obarvanih trdo kuhanih jajc, odvisno od števila gnezd, ki jih boste pripravili.

Priprava

Zmešajte kvas, malce moke, sladkor in malce mleka. Pustite, da mešanica vzhaja.

V skledi zmešajte preostalo moko, med, jajce, stopljeno maslo in sol. Dodajte vzhajano mešanico, preostanek mleka in zgnetite gladko in voljno testo. Pustite ga vzhajati na toplem.

Testo ponovno pregnetite in ga razdelite na šest delov. Iz vsakega oblikujte tri trakove in jih spletite v kite.

Kite zvijte v venčke in jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko. Premažite jih s stepenim jajcem, potresite z mletimi oreščki in vanje postavite trdo kuhano jajce. Pecite jih pri 190 stopinjah, dokler se venčki ne obarvajo zlato rjavo.