|
moka |
|
sol |
|
limonina lupinica |
|
kvas |
|
mleko |
|
jajce |
|
maslo |
|
Olje za cvretje |
|
Slivova marmelada |
|
rum |
|
Pasirana skuta |
|
sladkor v prahu |
|
sladkor v prahu za posip |
Malo drugačni krofi za te dni.
Zmešajte moko, sol, sladkor in limonino lupinico. Kvas stopite v mlačnem mleku, dodajte žlico mokaste mešanice in ga pustite stati 5-10 minut.
V preostalo moko vmešajte jajce, stopljeno maslo in kvašeno mešanico in zgnetite mehko in voljno testo. Eno uro naj nato počiva na toplem.
Testo oblikujte v krogle, jih razvaljajte 1 cm debelo in jih pod kuhinjsko krpo pustite vzhajati 15-20 minut. Nato na sredini naredite jamice.
Pripravljene krofe položite v vroče olje z jamico navzdol in jih z vsake strani cvrite po 3 minute. Nato jih dobro odcedite.
Marmeladi primešajte rum, mešanico denite v jamice in po njih nabrizgajte še skuto, zmešano s sladkorjem v prahu. Pred serviranjem krofe potresite s sladkorjem v prahu.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.