|
jajce |
|
sladkor |
|
maslo |
|
moka |
|
Krem sir |
|
sol |
|
pecilni prašek |
|
vanilij sladkor |
|
rum |
|
limetina skorjica |
Kot sladico na poletnem pikniku si lahko omislite tudi cheese cake, ki ga pripravite kar na svojem najljubšem žaru. Avtorica fotografije: Maja Fister
1. jajca ločimo beljak/rumenjak
2. maslo, vanilij sladkor, dodamo rumenjake in 1⁄2 sladkorja, sol premešamo
3. mešanici dodamo rum in umešamo
4. dodamo cream cheese in zmešamo v maso presejemo moko z pecilnim praškom na koncu primešamo trd sneg iz beljakov z preostalim sladkorjem
5. napolnimo pomaščen pekač, pripravimo žar za INDIREKTNO pečenje na srednji temperaturi
6. pečemo 25-30 min
7. postrežemo s kepico sladoleda in svežimi jagodami
Sladica z žara se odlično prileže najbolj zaželenim dobrotam za žar, ki jih odslej pri Perutnini Ptuj dobite tudi povsem brez e-jev in aditivov so: sveži piščančji ražnjiči, fit in pikantna piščančja nabodalca, BBQ krilca, grill in ognjene perutničke, BBQ piščančji in puranji steak, marinirana piščančja stegna s pikantno texas marinado, piščančji ali puranji čevapčiči, piščančje in puranje pleskavice in za gurmane še gurmanska pleskavica iz puranjega mesa s sirom.
Perutnina Ptuj je kot glavni sponzor sodelovala tudi pri projektu Foodcards from Slovenija, ki je v Slovenijo privabil številne blogerje in kulinarične novinarja iz Hrvaške, Srbije, Italije in Avstrije. Projekt Foodcards from Slovenia je sicer promocijski dogodek, ki na inovativen način slovenskim in tujim (avstrijskim, hrvaškim, italijanskim, srbskim, madžarskim in makedonskim) blogarjem in novinarjem predstavlja kulinarično tradicijo Slovenije. Tokrat so poleg Ljubljane spoznavali še ponudbo Prekmurja, Ptuja in Maribora.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.