osenar Odkrito.si

Kaj se dogaja z Nino Osenar? Pogrešamo jo že ...

jennifer lopez Svet24.si

Pri 49 je pokazala svoje nikoli bolj izklesano ...

zvezda Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 27. 5. do ...

taksi ljubljana Svet24.si

Poklical taksista in izkoristil njegovo ...

76D02321-A027-4E57-AED0-504B9FF1A92F Svet24.si

Ines Erbus: »To je moja droga«

ema lpd Njena.si

Prizadeta Ema v solzah razkrila svojo zgodbo

viljem julijan Njena.si

Slovenski pevec se je zavedno poslovil od sina

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 10 min

Tip jedi:

Tip jedi Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5. AktivnaZahtevnost 5 od 5
Sestavine
200 g Korenje
30 g sončnična semena
100 g maslo
2 kosa jajce
250 g pirina moka
3 žličke pecilni prašek
1 žlička soda
1 ščepec sol
1 ščepec poper
150 ml pinjenec
50 g Nastrgan sir
1 šopek Kreša
1 kos kisla smetana
50 g nastrgano korenje
1 ščepec sol
1 ščepec poper
1 žlica limonin sok

Opis

Mafini malo drugače ...

Priprava

1. Korenje ostrgamo in nastrgamo. Sončnična semena popražimo v ponvi brez maščobe.

2. Maslo ali margarino kremasto stepemo, vmešamo jajci. Zmešamo moko, pecilni prašek, sodo, sol in poper ter vmešamo v jajčno zmes. Dodamo še nastrgano korenje, sončnična semena in pinjenec.

3. Pekač za mafine obložimo s papirnatimi skodelicami in vanje vlijemo testo. Mafine potresemo s sirom v pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, 25 minut.

4. Za pomako zmešamo kislo smetano s korenjem, limoninim sokom, poprom in soljo.

5. Pečene mafine vzamemo iz pečice, počakamo, da se rahlo ohladijo, in že jih lahko ponudimo s pomako. Teknejo tudi hladni.