jan plestenjak, tanja seme Odkrito.si

Boleče slovo Jana Plestenjaka

challe1 Svet24.si

Challe Salle: Mami rad povem, da je imela vedno ...

joga Petisvet.si

Test: Kje ste na svoji poti?!

zoran predin_barbara šerbec_šerbi Svet24.si

Spomini na Šerbi: "Na oder smo jo pripeljali kar ...

duša 1 Svet24.si

Preverite: morda pri živem telesu umirate

Kendall Jenner, zlati globusi Najstnica.si

Pokazala je svoje dolge noge

lea sirk_presenecenje Njena.si

Lea Sirk: ne morem fuc***g verjeti

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 10 min

Tip jedi:

Tip jedi Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5. AktivnaZahtevnost 5 od 5
Sestavine
200 g Korenje
30 g sončnična semena
100 g maslo
2 kosa jajce
250 g pirina moka
3 žličke pecilni prašek
1 žlička soda
1 ščepec sol
1 ščepec poper
150 ml pinjenec
50 g Nastrgan sir
1 šopek Kreša
1 kos kisla smetana
50 g nastrgano korenje
1 ščepec sol
1 ščepec poper
1 žlica limonin sok

Opis

Mafini malo drugače ...

Priprava

1. Korenje ostrgamo in nastrgamo. Sončnična semena popražimo v ponvi brez maščobe.

2. Maslo ali margarino kremasto stepemo, vmešamo jajci. Zmešamo moko, pecilni prašek, sodo, sol in poper ter vmešamo v jajčno zmes. Dodamo še nastrgano korenje, sončnična semena in pinjenec.

3. Pekač za mafine obložimo s papirnatimi skodelicami in vanje vlijemo testo. Mafine potresemo s sirom v pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, 25 minut.

4. Za pomako zmešamo kislo smetano s korenjem, limoninim sokom, poprom in soljo.

5. Pečene mafine vzamemo iz pečice, počakamo, da se rahlo ohladijo, in že jih lahko ponudimo s pomako. Teknejo tudi hladni.