|
očiščene buče |
|
česna |
|
mleka ali sladke smetane |
|
masla |
|
naribanega sira |
|
naribanega parmezana |
|
soli |
|
popra |
Fondi
Bučo narežemo na kose in skuhamo v sopari. Kuhano bučo pretlačimo ali zmiksamo. Česen olupimo in na drobno sesekljamo ali pretlačimo.
V kozici stopimo maslo, dodamo česen in samo toliko popražimo, da zadiši. Dodamo bučni pire in mleko ter zavremo. V vrel bučni pire vmešamo sir in na zelo blagem ognju mešamo toliko časa, da se stopi.
Nazadnje primešamo parmezan, po okusu dosolimo in popramo. Ponudimo s koščki kruha, ki jih pomakamo v fondi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.