Čebulna juha

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Čebulna juha
Sestavine
Št. oseb
zlate ali bele čebule
masla ali margarine
jedilnega škroba
čiste goveje ali piščančje juhe (lahko iz kocke)
sol in poper po okusu
francoske bagete
nastrganega sira

Opis

čebula, francoska bugeta, sir

Priprava

Čebulo olupimo, narežemo na tanke lističe in na maslu prepražimo, da postekleni in začne rumeneti. Nato čebulo potresemo s škrobom, premešamo in zalijemo z vročo juho. Zavremo in pokrito kuhamo približno 30 minut. Med kuhanjem po okusu dosolimo in popramo.

Rezine kruha opečemo v opekaču. Nazadnje juho razdelimo v skledice ali globoke krožnike, v vsak krožnik damo po dve rezini opečenega kruha, ju posujemo s sirom in takoj ponudimo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.