|
moke |
|
masla ali margarine |
|
čvrstega jogurta |
|
mleka |
|
jajca |
|
sladkorja |
|
jedilnega škroba |
|
soli |
|
vaniljinega sladkorja |
|
jedilne čokolade |
|
češnjevega žganja ali ruma |
jogurt, čokolada, mleko
Plitev pekač namažemo z maslom in potresemo z moko. Moki dodamo 1 ščepec soli in 30 g sladkorja, premešamo, dodamo na kockice narezano maslo in ga s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo 4 žlice jogurta in na hitro zgnetemo v testo. Na pomokani delovni površini ga zvaljamo, položimo v pekač in odvečno testo odrežemo.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Testo večkrat prebodemo z vilicami, nato ga prekrijemo s kosom papirja za peko in nanj vsujemo suhe stročnice ali zrnje. Pekač postavimo v ogreto pečico in »slepo« pečemo 20 minut. Nato papir in zrnje odstranimo ter pečemo še 5 minut.
V skledi penasto stepemo jajca in 120 g sladkorja, primešamo škrob, 1 ščepec soli in vaniljin sladkor. Mleko damo v kozico in ga zavremo, dodamo preostali jogurt in jajčno zmes. Nad soparo mešamo toliko časa, da se zgosti.
V drugo kozico damo na koščke nalomljeno čokolado, postavimo nad soparo, dodamo žganje ali rum in segrevamo toliko časa, da se čokolada stopi. Stopljeno čokolado primešamo jajčni kremi in pustimo, da se malo ohladi.
. Čokoladno kremo zlijemo na pečeno testo in jo poravnamo. Ko se ohladi in površina strdi, jo premažemo s smetano in potresemo s kakavom ali čokolado
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.