|
nektarine ali breskve |
|
temne čokolade |
|
masla ali margarine |
|
sladkorja v prahu |
|
moke |
|
mleka |
|
jajca |
|
soli |
|
amaretov (poljubčkov z okusom grenkih mandljev) |
nektarine ali breskve, temna čokolada, moka, maslo....
Čokolado nalomimo na koščke, damo v skledo, prilijemo mleko in skledo postavimo nad soparo, da se čokolada stopi. Nato dodamo na kocke narezano maslo in mešamo toliko časa, da se stopi, nato odstavimo. Pečico ogrejemo na 160 stopinj.
Rumenjake ločimo od beljakov. Posebej beljake in sol stepemo v čvrst sneg. V drugi skledi rumenjake in sladkor mešamo toliko časa, da zmes naraste. Nato primešamo stopljeno čokolado in maslo, kasneje presejano moko in nazadnje z lopatico previdno primešamo še beljakov sneg.
Pekač namažemo z maslom in potresemo z moko, nato vanj stresemo testo, 5 žlic pa ga prihranimo. V testo s prerezano stranjo obrnjeno navzgor položimo polovice nektarin ali breskev. Amarete zdrobimo, jih vmešamo v prihranjeno testo in z zmesjo napolnimo vdolbine nektarin ali breskev. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 45 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.