|
kandiranih češenj |
|
masla in 1 žlica moke za pekač |
|
moke |
|
pecilnega praška |
|
masla ali margarine |
|
sladkorja v prahu |
|
vaniljinega sladkorja |
|
jajca |
|
soli |
|
nastrgane lupinice neškropljene limone ali 1 vrečka limonine lupinice v prahu |
|
mleka |
moka, jajca, kandirane češnje. KORISTNI NASVETI - Jajca, maslo in druge sestavine vzamemo iz hladilnika najmanj pol ure pred peko. - V receptih količine posameznih sestavin pogosto merimo s skodelicami, da ne potrebujemo tehtnice. Prostornina skodelice je 2,5 dl. - Moko pomešamo s pecilnim praškom in presejemo, zato da je testo rahlejše. - Če je testo pečeno, preverimo tako, da vanj zapičimo zobotrebec. Če je ta suh, ko ga izvlečemo, je pecivo pečeno.
Pekač namažemo z maslom in potresemo z moko. Pečico ogrejemo na 175 stopinj. Moko pomešamo s pecilnim praškom in jo presejemo. Posebej stepemo beljake in sol, da dobimo čvrst sneg.
V drugi skledi penasto umešamo maslo, sladkor in vaniljin sladkor. Ko je zmes rahla, med mešanjem postopoma dodamo rumenjake, nato moko, limonino lupinico in mleko, nazadnje previdno primešamo še sneg.
Testo stresemo v pekač in po vrhu potresemo kandirane češnje. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut. Pečen kolač pustimo, da se ohladi, nato ga potresemo s sladkorjem v prahu, razrežemo in ponudimo
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.