Rahel kolač z grozdjem

Čas priprave:

1 h 10 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rahel kolač z grozdjem
Sestavine
Št. oseb
grozdnih jagod brez pečk
margarine + 1 žlička za model
sladkorja v prahu
vaniljinega sladkorja
jajca
moke
soli
pecilnega praška
limonine lupinice
zmletih mandljev
mleka
sladkorja v prahu

Opis

Sočne grozdne jagode, polne poletnega sonca, so odlične za pripravo različnih sladic.

Priprava

Rumenjake ločimo od beljakov. Beljake in ščepec soli stepemo v čvrst sneg. Moko zmešamo s pecilnim praškom in presejemo. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Tortni model namažemo z maslom ali margarino in potresemo z zmletimi mandlji.

Margarino, sladkor v prahu in vaniljin sladkor penasto umešamo. Nato med miksanjem postopoma dodajamo rumenjake in naprej miksamo, da je zmes zelo rahla. Primešamo polovico moke in limonino lupinico in mleko. Postopoma previdno primešamo še preostalo moko, zmlete mandlje in sneg.

Približno polovico testa stresemo v model, obložimo z grozdnimi jagodami, nato stresemo še preostalo testo in obložimo z grozdnimi jagodami. Model postavimo v ogreto pečico in pečemo od 30 do 40 minut. Ko je kolač pečen, grozdne jagode potresemo s sladkorjem v prahu.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.