|
grozdnih jagod brez pečk |
|
margarine + 1 žlička za model |
|
sladkorja v prahu |
|
vaniljinega sladkorja |
|
jajca |
|
moke |
|
soli |
|
pecilnega praška |
|
limonine lupinice |
|
zmletih mandljev |
|
mleka |
|
sladkorja v prahu |
Sočne grozdne jagode, polne poletnega sonca, so odlične za pripravo različnih sladic.
Rumenjake ločimo od beljakov. Beljake in ščepec soli stepemo v čvrst sneg. Moko zmešamo s pecilnim praškom in presejemo. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Tortni model namažemo z maslom ali margarino in potresemo z zmletimi mandlji.
Margarino, sladkor v prahu in vaniljin sladkor penasto umešamo. Nato med miksanjem postopoma dodajamo rumenjake in naprej miksamo, da je zmes zelo rahla. Primešamo polovico moke in limonino lupinico in mleko. Postopoma previdno primešamo še preostalo moko, zmlete mandlje in sneg.
Približno polovico testa stresemo v model, obložimo z grozdnimi jagodami, nato stresemo še preostalo testo in obložimo z grozdnimi jagodami. Model postavimo v ogreto pečico in pečemo od 30 do 40 minut. Ko je kolač pečen, grozdne jagode potresemo s sladkorjem v prahu.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.