palestina
Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Kruhov cmok z višnjami

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kruhov cmok z višnjami
Sestavine
Št. oseb
rženega kruha
belega kruha za opečenec
jajca
mleka
vaniljinega sladkorja
sladkorja
soli
zamrznjenih višenj
želatine v prahu

Opis

kruh, višnje, jajca, sladkor

Priprava

Kruh narežemo na kockice. V skledi stepemo jajca, mleko, vaniljin sladkor in 2 žlici sladkorja, dodamo kockice kruha, premešamo in pustimo stati najmanj 15 minut, da se kruh napoji. V široki posodi zavremo 3 l vode in solimo.

Na moker prtič ali večji kos papirja za peko stresemo kruhovo zmes in jo oblikujemo v dolg pravokotnik. Po sredini naložimo nekaj višenj, nato trdno zvijemo v štrukelj, ki naj ne bo debelejši od zapestja, in konce prtiča ali papirja zavežemo. Štrukelj damo v krop in pokrito kuhamo približno 25 minut. Kuhan cmok dobro odcedimo in pustimo, da se malo ohladi.

V skodelici zmešamo želatino in nekaj žlic vode. V kozico damo višnje, 2 žlici sladkorja, pregrejemo in dodamo namočeno želatino, zavremo in odstavimo. Odcejen cmok narežemo na prst debele rezine, jih obložimo z višnjami in prelijemo z želatinasto omako. Ponudimo lahko še toplo ali hladno.