|
rženega kruha |
|
belega kruha za opečenec |
|
jajca |
|
mleka |
|
vaniljinega sladkorja |
|
sladkorja |
|
soli |
|
zamrznjenih višenj |
|
želatine v prahu |
kruh, višnje, jajca, sladkor
Kruh narežemo na kockice. V skledi stepemo jajca, mleko, vaniljin sladkor in 2 žlici sladkorja, dodamo kockice kruha, premešamo in pustimo stati najmanj 15 minut, da se kruh napoji. V široki posodi zavremo 3 l vode in solimo.
Na moker prtič ali večji kos papirja za peko stresemo kruhovo zmes in jo oblikujemo v dolg pravokotnik. Po sredini naložimo nekaj višenj, nato trdno zvijemo v štrukelj, ki naj ne bo debelejši od zapestja, in konce prtiča ali papirja zavežemo. Štrukelj damo v krop in pokrito kuhamo približno 25 minut. Kuhan cmok dobro odcedimo in pustimo, da se malo ohladi.
V skodelici zmešamo želatino in nekaj žlic vode. V kozico damo višnje, 2 žlici sladkorja, pregrejemo in dodamo namočeno želatino, zavremo in odstavimo. Odcejen cmok narežemo na prst debele rezine, jih obložimo z višnjami in prelijemo z želatinasto omako. Ponudimo lahko še toplo ali hladno.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.