|
belega kruha za opečenec |
|
jajca |
|
mleka |
|
sladkorja |
|
vaniljinega sladkorja |
|
cimeta (po želji) |
|
masla |
|
na paličice narezanih ali nasekljanih mandljev |
kruh, jajca, mleko
Pekač namažemo z maslom. Kose kruha prepolovimo in zložimo v pekač. Pečico ogrejemo na 170 stopinj. Jajca in sladkor stepemo, dodamo vaniljin sladkor, cimet in mleko ter premešamo.
Jajčno mešanico prelijemo po kruhu, da se v celoti dobro navlaži. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut, da se jajčna zmes strdi. Proti koncu pečenja potresemo še z mandlji, da se le rahlo popečejo. Narastek ponudimo še topel ali hladen kot sladico ali za zajtrk.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.