|
4 žemlje ali 4 večje rezine 1 dan starega belega kruha |
|
mleka |
|
jajca |
|
sladkorja |
|
vanilij sladkor |
|
v rumu ali v topli vodi namočenih rozin |
|
nastrgane lupinice neškropljene limone ali 1 žlica sesekljane kandirane |
|
masla |
|
sadnega sirupa |
žemlje ali en dan star bel kruh, mleko, jajca, sladkor, rozine, sveže sadje za okras
Žemlje ali kruh narežemo na kockice, prelijemo z mlekom in pustimo, da se kruh napoji. Pečico grejemo na 180 stopinj. Steklene ali porcelanaste modelčke namažemo z maslom.
Namočenemu kruhu primešamo jajca, sladkor, vaniljin sladkor, limonino lupinico in rozine. Kruhovo zmes razdelimo v modelčke in jih postavimo v večji pekač. Na dno pekača nalijemo toliko za vroče vode, da sega za prst pod rob modelčkov, in ga damo v ogreto pečico. Pečemo približno 25 minut, da se zlato zapeče.
Pečen puding zvrnemo iz modelčkov na krožnike, okrasimo s sadjem in prelijemo s sirupom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.