|
moke |
|
kakava v prahu |
|
temne čokolade |
|
pecilnega praška |
|
sode bikarbone |
|
jajce |
|
sladkorja |
|
masla |
|
sladke smetane |
|
surovega marcipana |
|
bele čokolade za obliv |
|
mleka |
temna čokolada, moka, kakav v prahu
V vdolbinice pekačev za mafine damo papirnate skledice. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. V kozico damo približno polovico masla in na koščke nalomljeno temno čokolado, nad soparo segrevamo in mešamo, da se čokolada stopi, odstavimo in pustimo, da se ohladi.
V večji skledi zmešamo presejano moko s kakavom, pecilnim praškom in sodo bikarbono. Marcipan narežemo na 18 enako velikih kock. V drugi skledi stepemo jajce s sladkorjem in drugo polovico masla, primešamo smetano in stopljeno čokolado. Tekočo zmes dodamo suhim sestavinam in z lopatico na hitro premešamo, da se spojijo.
V modelčke damo po 1 žlico testa, na sredino položimo kocko marcipana in jih napolnimo s testom. Pekače postavimo v ogreto pečico in pečemo od 20 do 25 minut. Pečene mafine pustimo 5 minut v odprti pečici, nato jih preložimo na mrežico, da se ohladijo.
Ko se mafini ohladijo, belo čokolado nalomimo na koščke, damo v kozico, dodamo mleko in nad soparo stopimo. Mafine oblijemo s stopljeno belo čokolado in pustimo, da se čokolada strdi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.