|
srednje debela jajca |
|
vroče vode |
|
sladkorja |
|
sladkorja z burbonsko vaniljo |
|
moke |
|
moke za pekač |
|
koruznega škroba |
|
kakava v prahu |
|
pecilnega praška |
|
masla |
|
vložene hruške |
|
sladkega sirupa |
|
hruškovega žganja (po želji) |
|
ribezovega želeja |
jajce, moka, čokolada, hruške
V manjši skledi zmešamo moko, koruzni škrob, kakav in pecilni prašek. Dno tortnega modela ali okroglega pekača obložimo s papirjem za peko, dno in obod namažemo z maslom in poprašimo z moko. Pečico ogrejemo na 170 do 180 stopinj.
V večji skledi jajca in 4 žlice vroče vode miksamo nekaj minut, da zmes naraste. Nato postopoma primešamo sladkor in vaniljin sladkor in nato še zmes moke in kakava.
Testo stresemo v model ali pekač, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo od 25 do 30 minut. Po prvih 15 minutah na testo naložimo še na rezine narezane hruške. Ko je torta pečena, jo enakomerno prelijemo z mešanico sirupa in viljamovke, hruške pokapljamo z ribezovim želejem ali kakšnim drugim rdečim prelivom in torto pustimo, da se ohladi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.