Domača čokoladna torta s hruškami

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Domača čokoladna torta s hruškami
Sestavine
Št. oseb
srednje debela jajca
vroče vode
sladkorja
sladkorja z burbonsko vaniljo
moke + 1 žlica za pekač
koruznega škroba
kakava v prahu
pecilnega praška
masla
vloženih hrušk
sladkega sirupa
hruškovega žganja (po želji)
ribezovega želeja

Opis

Sestavine za 10 do 12 koščkov; jajca, vložene hruške, kakav v prahu, sladki sirup....

Priprava

V manjši skledi zmešamo moko, koruzni škrob, kakav in pecilni prašek. Dno tortnega modela ali okroglega pekača obložimo s papirjem za peko, dno in obod namažemo z maslom in poprašimo z moko. Pečico ogrejemo na 170 do 180 stopinj.

V večji skledi jajca in 4 žlice vroče vode miksamo nekaj minut, da zmes naraste. Nato postopoma primešamo sladkor in vaniljin sladkor in nato še zmes moke in kakava.

Testo stresemo v model ali pekač, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo od 25 do 30 minut. Po prvih 15 minutah na testo naložimo še na rezine narezane hruške. Ko je torta pečena, jo enakomerno prelijemo z mešanico sirupa in viljamovke, hruške pokapljamo z ribezovim želejem ali kakšnim drugim rdečim prelivom in torto pustimo, da se ohladi.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.