|
masla |
|
moke |
|
pecilnega praška |
|
sode bikarbone |
|
na grobo in 40 g na drobno zmletih bučnic |
|
rastlinskega olja |
|
jajca |
|
rjavega sladkorja |
|
sladkorja z burbonsko vaniljo |
|
zmletega kardamoma (po želji) |
|
cimeta (po želji) |
|
na grobo naribanih zelenih bučk |
|
na drobno zrezanih suhih marelic |
Sestavine za venčni model: moka, zmlete bučnice, jajca, suhe marelice...
Pečico ogrejemo na 180 stopinj, venčni model namažemo z maslom in potresemo z na grobo zmletimi bučnicami. V manjši skledi moko pomešamo s pecilnim praškom in sodo.
V večji skledi zmiksamo olje, jajca in sladkor. Primešamo moko s pecilnim praškom in sodo, dodamo vaniljin sladkor in začimbe, zmlete bučnice, nazadnje primešamo še naribano bučko in zrezane marelice.
Testo stresemo v pripravljen model, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut. Ali je testo pečeno, preverimo z zobotrebcem, ki mora ostati suh, ko ga zapičimo in izvlečemo iz testa. Pečen kolač zvrnemo na mrežico in pustimo, da se ohladi. Po želji ga lahko še okrasimo s sladkornim oblivom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.