|
jagod |
|
špargljevih vršičkov |
|
moke |
|
masla |
|
sladke smetane |
|
rumenjakov |
|
soli |
|
sladkorja |
šparglji, jagode, moka, maslo, sladka smetana
Moki primešamo 1 ščep soli in 1 ščep sladkorja. Dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo na hitro s prsti vgnetemo v testo, da dobimo drobtinasto zmes. Prilijemo približno 3 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo, da dobimo gladko testo.
Modelčke namastimo in potresemo z moko. Testo na pomokani delovni površini zvaljamo, z njim obložimo modelčke in jih za 20 minut postavimo v hladilnik.
Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Rumenjaka stepemo, zmešamo s smetano in ščepcem soli ter sladkamo po okusu. Modelčke napolnimo z nadevom, jih postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 18 minut.
Špargljeve vršičke v majhni količini vrele vode, ki smo ji dodali ščepec soli in sladkorja kuhamo 5 minut, nato jih splaknemo pod tekočo hladno vodo in dobro odcedimo. Jagode umijemo, osušimo in prepolovimo. Ko so čolnički pečeni, jih zvrnemo iz modelčkov in obložimo s šparglji in jagodami.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.