giani poposki zarja predin Odkrito.si

Poglejte Predinovo vnukinjo! Čigava kopija je?

archie Svet24.si

Ugiba se, komu je Archie vse bolj podoben!?

planet Petisvet.si

Vpliv božanstev z neba na dneve v tednu

migranti, prevajalci Svet24.si

Skupnega nadzora na meji z Italijo še ne bo kmalu

Adrian \'Lionheart\' McCallum Svet24.si

Morda bo zadnjič … Umrl po kriptičnem sporočilu

foxy teens Njena.si

Mineva 20 let od življenjske prelomnice Žagarjeve

Jacqueline Kale Njena.si

Zvezda nove sezone Ljubezni po domače zmagala v ...

Čas priprave:

Skupni čas 50 min

Tip jedi:

Tip jedi Domači pripravki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
500 g ovseni kosmiči
250 g oreščki (po želji)
150 g različna semena
1 žlička cimeta
1 žlička začimbe po želji
40 g maslo
4 žlice javorov sirup
150 g suho sadje

Opis

Granola je hrustljava mešanica kosmičev, oreščkov, medu (ali javorovega sirupa) in suhega sadja.

Priprava

Pečico segrejemo na 130 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko.

Oreščke po želji grobo sesekljamo in v skledi zmešamo s kosmiči ter začimbami.

Pri nizki temperaturi segrejemo maslo in javorov sirup, da se utekočinita. Mešanico nato prilijemo k suhim sestavinam ter dobro premešamo.

Granolo v tankem sloju razporedimo po pripravljenem pekaču in postavimo v pečico. Pečemo približno 30-40 minut. Vmes večkrat premešamo, da enakomerno porjavi.

Pekač vzamemo iz pečice, počakamo, da se ohladi, nato granolo pretresemo v skledo, ji dodamo narezano suho sadje ter shranimo v zaprti posodi.

Za zajtrk ji dodamo še sveže sadje ter prelijemo z mlekom ali jogurtom. Lahko pa jo uporabimo tudi kot hrustljav posip za sadne solate ali samostojen prigrizek.