Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Domača granola

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Domači pripravki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Domača granola
Sestavine
Št. oseb
ovseni kosmiči
oreščki (po želji)
različna semena
cimeta
začimbe po želji
maslo
javorov sirup
suho sadje

Opis

Granola je hrustljava mešanica kosmičev, oreščkov, medu (ali javorovega sirupa) in suhega sadja.

Priprava

Pečico segrejemo na 130 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko.

Oreščke po želji grobo sesekljamo in v skledi zmešamo s kosmiči ter začimbami.

Pri nizki temperaturi segrejemo maslo in javorov sirup, da se utekočinita. Mešanico nato prilijemo k suhim sestavinam ter dobro premešamo.

Granolo v tankem sloju razporedimo po pripravljenem pekaču in postavimo v pečico. Pečemo približno 30-40 minut. Vmes večkrat premešamo, da enakomerno porjavi.

Pekač vzamemo iz pečice, počakamo, da se ohladi, nato granolo pretresemo v skledo, ji dodamo narezano suho sadje ter shranimo v zaprti posodi.

Za zajtrk ji dodamo še sveže sadje ter prelijemo z mlekom ali jogurtom. Lahko pa jo uporabimo tudi kot hrustljav posip za sadne solate ali samostojen prigrizek.