|
ovseni kosmiči |
|
oreščki (po želji) |
|
različna semena |
|
cimeta |
|
začimbe po želji |
|
maslo |
|
javorov sirup |
|
suho sadje |
Granola je hrustljava mešanica kosmičev, oreščkov, medu (ali javorovega sirupa) in suhega sadja.
Pečico segrejemo na 130 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko.
Oreščke po želji grobo sesekljamo in v skledi zmešamo s kosmiči ter začimbami.
Pri nizki temperaturi segrejemo maslo in javorov sirup, da se utekočinita. Mešanico nato prilijemo k suhim sestavinam ter dobro premešamo.
Granolo v tankem sloju razporedimo po pripravljenem pekaču in postavimo v pečico. Pečemo približno 30-40 minut. Vmes večkrat premešamo, da enakomerno porjavi.
Pekač vzamemo iz pečice, počakamo, da se ohladi, nato granolo pretresemo v skledo, ji dodamo narezano suho sadje ter shranimo v zaprti posodi.
Za zajtrk ji dodamo še sveže sadje ter prelijemo z mlekom ali jogurtom. Lahko pa jo uporabimo tudi kot hrustljav posip za sadne solate ali samostojen prigrizek.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.