Indijanski narastek

Čas priprave:

1 h 10 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Indijanski narastek
Sestavine
Št. oseb
mleka
ovseni kosmiči
javorovega sirupa
umitih in odcejenih rozin ali nasekljanih datljev
masla ali margarine
najtemnejšega rjavega sladkorja
cimeta
ingverja v prahu
soli
jajca
masla ali margarine za model
javorovega sirupa za preliv

Opis

koruzni zdrob, javorjev sirup, umitih in odcejenih rozin ali nasekljanih datljev, rjav sladkor

Priprava

V kozici zavremo mleko, vmešamo ovsene kosmiče ali koruzni zdrob, kuhamo in mešamo približno 10 minut, da se zmes zgosti, in odstavimo. Nato vmešamo javorov sirup, rozine ali datlje, maslo ali margarino, cimet, ingver in sol. Zmes pustimo, da se malo ohladi.

Pečico ogrejemo na 170 stopinj. Porcelanast ali steklen model dobro namažemo z maslom ali margarino.

Beljake posebej stepemo v čvrst sneg. V mlačno zmes vmešamo rumenjake, nato z lopatico previdno primešamo še beljakov sneg. Stresemo jo v model, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 1 uro. Še vroč ali mlačen narastek prelijemo s sirupom in ga ponudimo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.