|
mleka |
|
ovseni kosmiči |
|
javorovega sirupa |
|
umitih in odcejenih rozin ali nasekljanih datljev |
|
masla ali margarine |
|
najtemnejšega rjavega sladkorja |
|
cimeta |
|
ingverja v prahu |
|
soli |
|
jajca |
|
masla ali margarine za model |
|
javorovega sirupa za preliv |
koruzni zdrob, javorjev sirup, umitih in odcejenih rozin ali nasekljanih datljev, rjav sladkor
V kozici zavremo mleko, vmešamo ovsene kosmiče ali koruzni zdrob, kuhamo in mešamo približno 10 minut, da se zmes zgosti, in odstavimo. Nato vmešamo javorov sirup, rozine ali datlje, maslo ali margarino, cimet, ingver in sol. Zmes pustimo, da se malo ohladi.
Pečico ogrejemo na 170 stopinj. Porcelanast ali steklen model dobro namažemo z maslom ali margarino.
Beljake posebej stepemo v čvrst sneg. V mlačno zmes vmešamo rumenjake, nato z lopatico previdno primešamo še beljakov sneg. Stresemo jo v model, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 1 uro. Še vroč ali mlačen narastek prelijemo s sirupom in ga ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.