|
jabolk |
|
masla ali margarine |
|
sladkorja |
|
soli |
|
limoninega sladkorja |
|
jajca |
|
moke |
|
ravni pecilnega praška |
|
mleka |
|
marelične marmelade za premaz |
Ko gre poletje h koncu, dozorijo prva rdečelična, sočna in prijetno kiselkasta jabolka.
Jabolka razrežemo na četrine, olupimo in očistimo pečk, nato vsako četrtino večkrat vzporedno globoko zarežemo. Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Tortni model namažemo z maslom ali margarino. Moko pomešamo s pecilnim praškom in presejemo.
V skledi penasto umešamo maslo, sladkor, limonin sladkor in sol. Postopoma primešamo jajca in vsako vmešavamo 1/2 minute. Nato postopoma primešamo še moko in mleko.
Testo stresemo v pripravljen model in ga poravnamo. Jabolka z zarezami obrnjenimi navzgor položimo na testo. Model postavimo v ogreto pečico in pečemo od 40 do 50 minut.
Ko je kolač pečen, marmelado pretlačimo skozi mrežasto cedilo, zmešamo jo z 1 žlico vode in zavremo. Še topel kolač premažemo z marmelado in pustimo, da se ohladi,
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.