|
očiščene buče |
|
jajca |
|
moke |
|
soli |
|
mleka |
|
masla ali margarine |
|
sliv |
|
sladkorja |
|
cimeta |
|
kisle smetane |
buča, jajca, moka
Očiščeno bučo narežemo na kocke in v sopari ali majhni količini vode skuhamo do mehkega. Kuhano bučo pustimo, da se ohladi, in nato zmiksamo v pire. Slive prepolovimo, damo v posodo, posujemo z 200 g sladkorja, dodamo cimet, pristavimo in mešamo 10 minut. Dušene slive pustimo, da se ohladijo, nato primešamo kislo smetano.
V skledi stepemo jajca, dodamo 50 g sladkorja, moko, sol, bučni pire in mleko ter vse dobro zmešamo, da dobimo gladko testo. Pustimo stati 10 minut, nato znova premešamo in po potrebi malo razredčimo z mlekom. V ponvi, ki jo sproti mažemo z maslom, spečemo manjše palačinke, jih obložimo s slivami in ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.