|
masla ali margarine |
|
sladkorja |
|
soli |
|
esence grenkih mandljev |
|
jajc |
|
moke |
|
pecilnega praška (slaba polovica vrečke) |
|
mleka |
|
manjših zrelih breskev |
|
sladkorja v prahu za posip |
jajca, moka, breskve....
Zmehčano maslo ali margarino in sladkor penasto umešamo, med miksanjem dodamo sol, mandljevo esenco in jajca. Nato postopoma dodajamo moko, ki smo jo pomešali s pecilnim praškom, nazadnje vmešamo še mleko.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Tortni model namastimo in potresemo z moko. Breskve olupimo, prepolovimo in odstranimo koščico. Testo damo v model, ga poravnamo in obložimo s polovicami breskev. Model postavimo v ogreto pečico in pečemo od 40 do 50 minut. Ohlajen kolač vzamemo iz modela, potresemo s sladkorjem v prahu in razrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.