|
masla ali margarine |
|
moke |
|
skute |
|
sladkorja |
|
mleka |
|
pecilnega praška |
|
rabarbare |
|
sladkorja v prahu za posip |
Sestavine za 25 x 35 cm velik pekač: moka, maslo, skuta, rabarbara....
Rabarbaro olupimo in narežemo na koščke. Zmehčano maslo, skuto, sladkor in mleko damo v mešalno skledo in zmiksamo. Moko pomešamo s pecilnim praškom in postopoma primešamo zmesi skute in masla. Testo damo na pomokano delovno površino in ga z rokami na hitro premesimo.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko. Testo zvaljamo in ga položimo v pekač. Nanj položimo koščke rabarbare, jih malo potlačimo v testo in potresemo s sladkorjem v prahu. Pekač damo v pečico in pečemo približno 40 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.