sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Domača kostanjeva torta

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Domača kostanjeva torta
Sestavine
Št. oseb
jajc
sladkorja
vaniljinega sladkorja
pretlačenega kuhanega kostanja
moke
masla
zmletih lešnikov ali mandljev
dobre temne čokolade
masla
mleka
kuhanega kostanja
sladkorja
marcipanovega likerja (lahko ruma)

Opis

jajca, kostanj, moka

Priprava

Tortni model namažemo z maslom in potresemo z lešniki ali mandlji. Pečico ogrejemo na 170 stopinj. Posebej stepemo beljake v čvrst sneg. Rumenjake in sladkor penasto umešamo. Ko zmes rumenjakov naraste, dodamo pretlačen kostanj in moko, nazadnje z lopatico previdno vmešamo moko.

Testo stresemo v model, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut. Ko je torta pečena, jo vzamemo iz modela, preložimo na mrežico in pustimo, da se ohladi.

Čokolado, maslo in mleko damo v kozico ali skledo in nad soparo stopimo. Kostanj, sladkor in 2 žlici marcipanovega likerja zmešamo in pretlačimo. Ohlajeno torto poškropimo s 3 žlicami marcipanovega likerja, namažemo s stopljeno čokolado in obilno potresemo s pretlačenim kostanjem.