|
jajc |
|
sladkorja |
|
vaniljinega sladkorja |
|
pretlačenega kuhanega kostanja |
|
moke |
|
masla |
|
zmletih lešnikov ali mandljev |
|
dobre temne čokolade |
|
masla |
|
mleka |
|
kuhanega kostanja |
|
sladkorja |
|
marcipanovega likerja (lahko ruma) |
jajca, kostanj, moka
Tortni model namažemo z maslom in potresemo z lešniki ali mandlji. Pečico ogrejemo na 170 stopinj. Posebej stepemo beljake v čvrst sneg. Rumenjake in sladkor penasto umešamo. Ko zmes rumenjakov naraste, dodamo pretlačen kostanj in moko, nazadnje z lopatico previdno vmešamo moko.
Testo stresemo v model, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut. Ko je torta pečena, jo vzamemo iz modela, preložimo na mrežico in pustimo, da se ohladi.
Čokolado, maslo in mleko damo v kozico ali skledo in nad soparo stopimo. Kostanj, sladkor in 2 žlici marcipanovega likerja zmešamo in pretlačimo. Ohlajeno torto poškropimo s 3 žlicami marcipanovega likerja, namažemo s stopljeno čokolado in obilno potresemo s pretlačenim kostanjem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.