|
jajc |
|
sladkorja |
|
fine soli |
|
moke |
|
kardamoma v prahu |
|
mleka |
|
mineralne vode |
|
masla |
|
na lističe narezanih mandljev |
|
tekočega medu (lahko javorovega ali agavinega sirupa) |
jajca, moka, narezani mandlji, javorjev ali agavin sirup...
V skledi stepemo jajci, sladkor in sol, primešamo moko in kardamom, nato med mešanjem prilijemo mleko in mineralno vodo. Vse zmešamo v gladko testo in ga pustimo vsaj 10 minut počivati.
V ponev, ki jo sproti mažemo z maslom, najprej stresemo malo mandljevih lističev, čeznje zlijemo testo, nato palačinko obrnemo. Ponavljamo, da porabimo vse sestavine. Nazadnje palačinke zložimo in jih prelijemo s tekočim medom, po želji jih lahko posujemo še z nasekljanimi mandlji.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.