|
jajc |
|
sladkorja |
|
fine soli |
|
mehke moke |
|
ostre moke |
|
mleka |
|
kakava |
|
(noževa konica) pecilnega praška |
|
masla |
|
temne čokolade |
|
vaniljinega sladkorja |
jajca, moka, kakav, temna čokolada...
Jajci stepemo, primešamo sladkor in sol, obe vrsti moke, pecilni prašek in mleko. Dobro premešamo in slabo polovico zmesi odlijemo v drugo skledo, primešamo kakav in vaniljin sladkor. Obe vrsti testa pustimo nekaj časa počivati.
Testo znova premešamo in v manjšo ponev, ki jo sproti mažemo z maslom, najprej v obliki spirale nalijemo navadno testo, nato pa v prazen prostor še čokoladno. Ko testo ni več tekoče, palačinko obrnemo. Tako pečemo palačinke, dokler ne porabimo vseh sestavin.
V skledici nad soparo stopimo na koščke nalomljeno čokolado in žličko masla. Tekočo čokolado damo v manjšo plastično vrečko in jo na vrhu zavežemo. En vogal odrežemo in palačinke pokapljamo s tekočo čokolado.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.