Marmorirane palačinke iz dveh vrst testa

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Marmorirane palačinke iz dveh vrst testa
Sestavine
Št. oseb
jajc
sladkorja
fine soli
mehke moke
ostre moke
mleka
kakava
(noževa konica) pecilnega praška
masla
temne čokolade
vaniljinega sladkorja

Opis

jajca, moka, kakav, temna čokolada...

Priprava

Jajci stepemo, primešamo sladkor in sol, obe vrsti moke, pecilni prašek in mleko. Dobro premešamo in slabo polovico zmesi odlijemo v drugo skledo, primešamo kakav in vaniljin sladkor. Obe vrsti testa pustimo nekaj časa počivati.

Testo znova premešamo in v manjšo ponev, ki jo sproti mažemo z maslom, najprej v obliki spirale nalijemo navadno testo, nato pa v prazen prostor še čokoladno. Ko testo ni več tekoče, palačinko obrnemo. Tako pečemo palačinke, dokler ne porabimo vseh sestavin.

V skledici nad soparo stopimo na koščke nalomljeno čokolado in žličko masla. Tekočo čokolado damo v manjšo plastično vrečko in jo na vrhu zavežemo. En vogal odrežemo in palačinke pokapljamo s tekočo čokolado.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.