Čokoladna torta s pralineji

Čas priprave:

0 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5. AktivnaZahtevnost 5 od 5
Čokoladna torta s pralineji
Sestavine
Št. oseb
jajc
sladkorja
vanilij sladkor
čokolade
masla
moke
kakava
temne čokolade
masla
sladke smetane
pravega kakava
čokolade
sladke smetane
pralineji za okras

Opis

biskvit, nadev, sladkorni sirup, pralineji za okras

Priprava

Pečico segrejemo na 180 stopinj in ter namastimo model za torto, premera 26 cm.

Nad soparo stopimo čokolado in maslo ter ohladimo.

Jajca, sladkor in vaniljin sladkor penasto umešamo, da dobimo gosto, svetlo rumeno kremo. Dodamo stopljeno čokolado. Zmešamo moko s kakavom ter previdno umešamo v jajčno zmes.

Testo vlijemo v model za torto in pečemo 20-25 minut, da je testo čvrsto na dotik. Pečeno in ohlajeno testo enkrat prerežemo, da dobimo dve plasti.

Sladkorni sirup: 100 g sladkorja v prahu prelijemo s 150 ml vode ter segrevamo, da se sladkor popolnoma stopi, zavremo ter kuhamo toliko časa, da se sirup začne gostiti. Potem odstavimo z ognja ter ohladimo.

Nadev: Čokolado in maslo stopimo nad soparo, ohladimo in primešamo kakav. Smetano čvrsto stepemo in ji previdno primešamo čokoladno mešanico. Kremo postavimo v hladilnik za pol ure, da se začne strjevati.

Torta: Spodnjo plast pokapamo s sladkornim sirupom, premažemo s kremo ter pokrijemo z drugo plastjo testa, ponovno pokapamo s sirupom. Torto oblijemo s stopljeno čokolado, ki smo ji primešali tekočo sladko smetano, ter okrasimo s pralineji.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.