|
jajc |
|
sladkorja |
|
vanilij sladkor |
|
čokolade |
|
masla |
|
moke |
|
kakava |
|
temne čokolade |
|
masla |
|
sladke smetane |
|
pravega kakava |
|
čokolade |
|
sladke smetane |
|
pralineji za okras |
biskvit, nadev, sladkorni sirup, pralineji za okras
Pečico segrejemo na 180 stopinj in ter namastimo model za torto, premera 26 cm.
Nad soparo stopimo čokolado in maslo ter ohladimo.
Jajca, sladkor in vaniljin sladkor penasto umešamo, da dobimo gosto, svetlo rumeno kremo. Dodamo stopljeno čokolado. Zmešamo moko s kakavom ter previdno umešamo v jajčno zmes.
Testo vlijemo v model za torto in pečemo 20-25 minut, da je testo čvrsto na dotik. Pečeno in ohlajeno testo enkrat prerežemo, da dobimo dve plasti.
Sladkorni sirup: 100 g sladkorja v prahu prelijemo s 150 ml vode ter segrevamo, da se sladkor popolnoma stopi, zavremo ter kuhamo toliko časa, da se sirup začne gostiti. Potem odstavimo z ognja ter ohladimo.
Nadev: Čokolado in maslo stopimo nad soparo, ohladimo in primešamo kakav. Smetano čvrsto stepemo in ji previdno primešamo čokoladno mešanico. Kremo postavimo v hladilnik za pol ure, da se začne strjevati.
Torta: Spodnjo plast pokapamo s sladkornim sirupom, premažemo s kremo ter pokrijemo z drugo plastjo testa, ponovno pokapamo s sirupom. Torto oblijemo s stopljeno čokolado, ki smo ji primešali tekočo sladko smetano, ter okrasimo s pralineji.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.