|
velikih mesnatih rdečih, zelenih in rumenih paprik |
|
paradižnikove kaše |
|
čebule |
|
česna |
|
sveža lovorova lista |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega peteršilja (po želji) |
Peperonata
Paprike umijemo, dobro očistimo in narežemo na velike podolgovate kose. Čebulo olupimo in narežemo na lističe, česen na drobno sesekljamo.
V veliki široki posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in česen, mešamo in pražimo, da čebula postekleni. Nato dodamo lovor in kose paprik, solimo in popramo. Pražimo in mešamo približno 10 minut, da se paprike malo zmehčajo. Nato dodamo paradižnikovo kašo in pokrito na zmernem ognju kuhamo še približno 35 minut. Nazadnje lahko jed potresemo še s svežim sesekljanim peteršiljem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.