cavazza smrekar 1 Odkrito.si

Uresničena želja Sebastiana Cavazze in Ajde ...

Taksi Svet24.si

Zaradi nekaj deset evrov napadel taksista

uran Svet24.si

Ta planet smrdi po gnilih jajcih

Alek Minassian Svet24.si

FOTO in VIDEO: Nameren napad: znana identiteta ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

Indira Ekić in Matic Kolenc Njena.si

FOTO: Indira Ekić zasijala kot še nikoli

Anna Paynich Njena.si

MasterChef: Anna priznala, da najraje kuha gola

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 20 min

Tip jedi:

Tip jedi Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5. AktivnaZahtevnost 5 od 5
Sestavine
700 g mehke nemastne govedine
4 kosi čebule
3 žlice olja
3 dl dobrega rdečega vina
2 dl paradižnikove kaše
1 žlica sladke paprike
1 ščepec mlete kumine
1 žlička soli
1 ščepec popra

Opis

Goveji golaž z rdečim vinom

Priprava

Govedino narežemo na kocke. Čebulo olupimo in sesekljamo. V širši posodi segrejemo olje, dodamo meso, na močnem ognju mešamo in pražimo 5 minut. Ko se meso popeče, spremeni barvo in spusti sok, dodamo čebulo, sladko papriko in kumino, naprej mešamo in pražimo, da se čebula zmehča.

Nato prilijemo vino, zavremo in odkrito kuhamo nekaj minut, da alkohol izpari. Naprej na zmernem ognju pokrito kuhamo 20 minut, nato solimo in popramo, dodamo paradižnikovo kašo in kuhamo še 30 minut, da bo meso zares mehko. Golaž ponudimo z vodnimi žličniki, s širokimi rezanci ali polento.