|
mehke nemastne govedine |
|
čebule |
|
olja |
|
dobrega rdečega vina |
|
paradižnikove kaše |
|
sladke paprike |
|
mlete kumine |
|
soli |
|
popra |
Goveji golaž z rdečim vinom
Govedino narežemo na kocke. Čebulo olupimo in sesekljamo. V širši posodi segrejemo olje, dodamo meso, na močnem ognju mešamo in pražimo 5 minut. Ko se meso popeče, spremeni barvo in spusti sok, dodamo čebulo, sladko papriko in kumino, naprej mešamo in pražimo, da se čebula zmehča.
Nato prilijemo vino, zavremo in odkrito kuhamo nekaj minut, da alkohol izpari. Naprej na zmernem ognju pokrito kuhamo 20 minut, nato solimo in popramo, dodamo paradižnikovo kašo in kuhamo še 30 minut, da bo meso zares mehko. Golaž ponudimo z vodnimi žličniki, s širokimi rezanci ali polento.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.