900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Goveji golaž

Čas priprave:

1 h 20 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5. AktivnaZahtevnost 5 od 5
Goveji golaž
Sestavine
Št. oseb
mehke nemastne govedine
čebule
olja
dobrega rdečega vina
paradižnikove kaše
sladke paprike
mlete kumine
soli
popra

Opis

Goveji golaž z rdečim vinom

Priprava

Govedino narežemo na kocke. Čebulo olupimo in sesekljamo. V širši posodi segrejemo olje, dodamo meso, na močnem ognju mešamo in pražimo 5 minut. Ko se meso popeče, spremeni barvo in spusti sok, dodamo čebulo, sladko papriko in kumino, naprej mešamo in pražimo, da se čebula zmehča.

Nato prilijemo vino, zavremo in odkrito kuhamo nekaj minut, da alkohol izpari. Naprej na zmernem ognju pokrito kuhamo 20 minut, nato solimo in popramo, dodamo paradižnikovo kašo in kuhamo še 30 minut, da bo meso zares mehko. Golaž ponudimo z vodnimi žličniki, s širokimi rezanci ali polento.