dnevnik 191 Odkrito.si

Dnevnik: Darja Groznik doživela šok zaradi plače

točenje bencina, gorivo Svet24.si

Tako drago nismo tankali od leta 2015

kate middleton, william, dojenček, novorojenček Svet24.si

Kate in William pokazala novega princa

cepljenje, cepivo, ošpice Svet24.si

Bo lahko zdravnik izgubil licenco, če nasprotuje ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

Nadiya Bychkova in Miha Vodičar Njena.si

Nadiya Bychkova in Miha Vodičar zopet skupaj

Helena Blagne Njena.si

Kdo je postavni spremljevalec Helene Blagne?

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 30 min

Tip jedi:

Tip jedi Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
2 kosa večja jajčevca
3 kosi bele paprike
2 kosa čebuli
5 kosov zrelih paradižnikov
2 kosa manjši bučki
125 g belega riža za rižote
3 žlice sesekljanega peteršilja
1 žlička soli
1 ščepec popra
0 žličke sladke paprike
5 žlic olja

Opis

jajčevci, bela paprika, čebula, bučka, paradižnik

Priprava

Zelenjavo umijemo in očistimo. Jajčevce narežemo na kocke, posolimo in damo za 30 minut v cedilo, da se odcedijo.

Paprike narežemo na trakove, čebulo na drobno sesekljamo. Paradižnik olupimo in narežemo na kocke, bučki prav tako narežemo na kocke. Riž 5 minut kuhamo v slani vodi. Jajčevce splaknemo pod tekočo vodo in dobro odcedimo.

V široki posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo sesekljano čebulo in jo popražimo, da postekleni. Nato dodamo kocke jajčevcev in narezano papriko, mešamo in pražimo nekaj minut, da se zelenjava malo zmehča. Dodamo še paradižnik in bučko, solimo in popramo ter začinimo s sladko papriko. Na zmernem ognju pokrito dušimo 15 minut, vmes večkrat premešamo in po potrebi prilijemo malo vode.

Pečico ogrejemo na 175 stopinj. Dušeni zelenjavi primešamo odcejen riž in peteršilj, vse stresemo v naoljen pekač, prelijemo z 2 dl vroče vode in 2 žlicama olja. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut, da se riž zmehča.