Džuveč brez mesa po albansko

Čas priprave:

1 h 30 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Džuveč brez mesa po albansko
Sestavine
Št. oseb
večja jajčevca
bele paprike
čebuli
zrelih paradižnikov
manjši bučki
belega riža za rižote
sesekljanega peteršilja
soli
popra
sladke paprike
olja

Opis

jajčevci, bela paprika, čebula, bučka, paradižnik

Priprava

Zelenjavo umijemo in očistimo. Jajčevce narežemo na kocke, posolimo in damo za 30 minut v cedilo, da se odcedijo.

Paprike narežemo na trakove, čebulo na drobno sesekljamo. Paradižnik olupimo in narežemo na kocke, bučki prav tako narežemo na kocke. Riž 5 minut kuhamo v slani vodi. Jajčevce splaknemo pod tekočo vodo in dobro odcedimo.

V široki posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo sesekljano čebulo in jo popražimo, da postekleni. Nato dodamo kocke jajčevcev in narezano papriko, mešamo in pražimo nekaj minut, da se zelenjava malo zmehča. Dodamo še paradižnik in bučko, solimo in popramo ter začinimo s sladko papriko. Na zmernem ognju pokrito dušimo 15 minut, vmes večkrat premešamo in po potrebi prilijemo malo vode.

Pečico ogrejemo na 175 stopinj. Dušeni zelenjavi primešamo odcejen riž in peteršilj, vse stresemo v naoljen pekač, prelijemo z 2 dl vroče vode in 2 žlicama olja. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut, da se riž zmehča.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.