|
večja jajčevca |
|
bele paprike |
|
čebuli |
|
zrelih paradižnikov |
|
manjši bučki |
|
belega riža za rižote |
|
sesekljanega peteršilja |
|
soli |
|
popra |
|
sladke paprike |
|
olja |
jajčevci, bela paprika, čebula, bučka, paradižnik
Zelenjavo umijemo in očistimo. Jajčevce narežemo na kocke, posolimo in damo za 30 minut v cedilo, da se odcedijo.
Paprike narežemo na trakove, čebulo na drobno sesekljamo. Paradižnik olupimo in narežemo na kocke, bučki prav tako narežemo na kocke. Riž 5 minut kuhamo v slani vodi. Jajčevce splaknemo pod tekočo vodo in dobro odcedimo.
V široki posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo sesekljano čebulo in jo popražimo, da postekleni. Nato dodamo kocke jajčevcev in narezano papriko, mešamo in pražimo nekaj minut, da se zelenjava malo zmehča. Dodamo še paradižnik in bučko, solimo in popramo ter začinimo s sladko papriko. Na zmernem ognju pokrito dušimo 15 minut, vmes večkrat premešamo in po potrebi prilijemo malo vode.
Pečico ogrejemo na 175 stopinj. Dušeni zelenjavi primešamo odcejen riž in peteršilj, vse stresemo v naoljen pekač, prelijemo z 2 dl vroče vode in 2 žlicama olja. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut, da se riž zmehča.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.