Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Paradižnikova omaka z gobicami

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Omake

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Paradižnikova omaka z gobicami
Sestavine
Št. oseb
zrelih paradižnikov
šampinjonov
čebule
olja
soli
popra
sesekljanega peteršilja

Opis

zreli paradižniki, šampinjoni, čebula...

Priprava

Paradižnike nasekljamo, čebulo olupimo in na drobno sesekljamo, šampinjone očistimo in narežemo na lističe. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo, da postekleni. Dodamo narezane gobe, solimo in popramo ter naprej mešamo in pražimo, da se gobe malo zmehčajo.

Nato dodamo še paradižnik, premešamo in na zmernem ognju pokrito dušimo 20 minut. Z omako prelijemo testenine, rezine popečene polente, njoke ali kuhan riž.